Hesaplarını Başkalarına Kullandıran Emeklilere Vergi Denetimi Başladı

Danıştay'ın aldığı kararla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, emeklilerin banka hesaplarını yakından incelemeye aldı.

Hesaplarını Başkalarına Kullandıran Emeklilere Vergi Denetimi Başladı
Yayınlanma Tarihi : 09 Eylül 2024 10:19

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, her geçen gün daha da önem kazanan bir konu haline geliyor. Bu alandaki çalışmalar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından titizlikle yürütülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ülke genelinde incelemelerini sürdürüyor. Danıştay'ın aldığı kararla birlikte Maliye Bakanlığı, emeklilerin banka hesaplarını incelemeye aldı.

HESAPLARINI KULLANDIRAN EMEKLİLERE CEZA YOLDA

Bu adımın arkasında yatan ana amaç, kayıt dışı çalışan şirketlerin gelirlerini gizlemek için kullandığı yöntemlere bir dur demek. Özellikle dar gelirli vatandaşların banka hesaplarında gerçekleşen para transferleri, detaylı bir şekilde inceleniyor. Hesaplarını 3.şahıslara ve şirketlere kullandıran emeklilere denetim sonrasında ceza kesilmesi bekleniyor.

BİNLERCE EMEKLİ MAĞDUR 

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede ortaya çıkan bir diğer önemli unsur da hesap sahiplerinin bu işlemlerden habersiz olması. Vergi mükellefiyeti olmayan kişilerin adına açılan banka hesaplarının, gelirlerin gizlenmesinde sıklıkla kullanıldığı tespit edildi. Bu durumda, banka hesaplarının kiralanması karşılığında hesap sahiplerine belirli bir miktar ödeme yapıldığı da ortaya çıktı.

İNCELEMELER 81 İLDE SÜRECEK

Öte yandan söz konusu incelemelerin 81 ilde yürütüleceği ve son 5 yıldaki tüm transferlerin inceleneceği öğrenildi. 

Kaynak: Yeniçağ