ECB'nin Faiz İndirimi Altını Parlattı! Tarihi Zirveyle Yeni Rekor

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ve ABD'deki enflasyon verilerinin ardından Fed'den faiz indirimi beklentisiyle altın fiyatları yükseliş trendine girdi.

ECB'nin Faiz İndirimi Altını Parlattı! Tarihi Zirveyle Yeni Rekor
Yayınlanma Tarihi : 12 Eylül 2024 22:44

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları tarihi zirvesini gördü. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ve ABD'deki enflasyon verilerinin beklentileri karşılamasıyla birlikte yatırımcılar güvenli liman olarak altına yöneldi. 

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustos ayında aylık bazda %0,2, yıllık bazda ise %2,5 artış göstererek beklentilere paralel bir seyir izledi. Avrupa Merkez Bankası (ECB), mevduat faiz oranını 25 baz puan, ana refinansman faizi ve marjinal borçlanma faizini ise 60'ar baz puan indirdi.

Bu faiz indirimleri ve ABD'deki enflasyon verilerinin ardından, Fed'den faiz indirimine yönelik beklentilerin artmasıyla birlikte altın fiyatları yükseliş kaydetti. Altının ons fiyatı 2.551 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve günlük artış %1,4 oldu. Yurt içinde ise gram altın fiyatı 2.805 liraya kadar çıktı.

Etiketler :