Zeytinin yaprağını sakın çöpe atmayın; 1 bardak kaynatıp için o sorunu unutun...
Zeytin yaprakları çay veya toz olarak tüketildiğinde şifa saçıyormuş.
Zeytin, Türk mutfağında en sevilen besinler arasında yer alır. Zeytinden üretilen zeytinyağı ise dünyanın en faydalı yağları arasındadır. Zeytinle ilgili şaşırtıcı bir bilgi daha ortaya çıktı.
Medical Park sitesindeki bilgilere göre; Zeytin yaprakları çay veya toz olarak tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlıklarına, ağız ve diş sağlığına, kalp hastalıklarının önlenmesine fayda sağlar. Zeytin yaprağından elde edilen ekstraktlar cilt üzerinde enfeksiyon gelişmesini önler ve yaşlanma karşıtı etki gösterir.
Zeytin Yaprağı Mucizesi
Zeytin yaprağı mucizesinden yararlanmak için günde 1 fincan tüketmek yeterli oluyor. Peki zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? İşte zeytin yaprağı çayının tarifiyle ilgili detaylar
Dr Salih Eken'in paylaşımına göre; Zeytin yaprağı çayı mutlaka kurutulmuş yapraklarla yapılmalıdır.
Kurutulmuş yapraklardan 1 yemek kaşığı kadarını 1 su bardağı kaynamış suya atmak ve 10 dakika demlenmesini beklemek önemlidir. Ardından süzerek, zeytin yaprağı çayı tüketilebilir.
Zeytin Yaprağı Nerede Satılır?
Zeytin yaprağını güvenilir aktarlardan, doğal ürün satışı yapan mağazalardan temin edebilirsiniz.
Zeytin Yaprağı Çayını Tüketmemesi Gerekenler
yemek.com'daki bilgilere göre; zeytin yaprağı çayı tüketmemesi gerekenler de belli oldu. İşte bilmeniz gerekenler
- Eğer tansiyon hastasıysanız, kronikleşmiş kalp ve damar rahatsızlıklarınız varsa ya da safra kesesiyle ilgili bir hastalığınız söz konusuysa bu çayı asla tüketmemelisiniz.
- Aynı şekilde hamilelik ya da emzirme dönemlerindeyseniz bu çayı tüketmemelisiniz.
- Eğer düzenli olarak kullandığınız ilaçlar ya da uygulamanız gereken özel bir perhiz söz konusuysa yine bu çayı tüketmemeli, doktorunuza danışmadan ve onun onayı olmadan bu çay da dahil hiçbir bitki çayını düzenli olarak tüketmeye başlamamalısınız.
- 6 yaş altı çocukların da bu çayı içmesi önerilmez, aklınızda bulunsun.
- Eğer doktorunuzun da bilgisi dahilinde bu çayı tüketmeye başladıysanız günde 3 fincandan fazla tüketmemeye özen göstermeli, yaklaşık 1-2 ay düzenli olarak tükettikten sonra en az 1 hafta mutlaka ara vermelisiniz.
- Eğer çayı tükettikten sonra bulantı, kusma, ishal gibi yan etkilerle karşılaşırsanız çayı tüketmeyi hemen bırakmalı, şikayetlerinizin devam etmesi durumunda hiç vakit kaybetmeden doktora gitmelisiniz.
- Bu çayın kan şekerinde dalgalanmalar yapabileceğini de unutmamalısınız.
Sözün kısası, zeytin yaprağı çayı da dahil olmak üzere hiçbir bitki çayını, yiyecek ve içeceği tek başına bir tedavi edici olarak görmemeli, doktorunuza danışmadan bilmediğiniz bir yiyecek-içeceği düzenli olarak tüketmeye başlamamalı, doktorunuzun önerileri dışına asla çıkmamalısınız. Sağlık bu, ihmale gelmez, aman diyelim.
Kaynamış suyun içine dut koyup bekletin; 1 bardak içtiğinizde bakın ne oluyor?