İYİ Parti'den 2 milletvekili daha AKP'ye geçiyor
İstifaların ardı arkasının kesilmediği İYİ Parti'de, ilerleyen günlerde 2 milletvekilinin daha istifa edeceği ve Kürşad Zorlu gibi AKP'ye katılacağı iddia edildi.
Son günlerde İYİ Parti'de yaşanan istifalar kulisleri hareketlendirdi.
İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye katılan Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'nun ardından Konya Milletvekili Ünal Karaman da istifa etti.
Cumhuriyet'in haberine göre, İYİ Parti'den 2 milletvekilinin daha ilerleyen günlerde istifa edeceği ve AKP'ye geçeceği iddia edildi.
Parti kurmayları, istifaların arkasında AKP'nin İYİ Parti'ye milletvekili üzerinden bir operasyon yaptığını söyledi. İYİ Partili bir yetkili, “AKP, oy kaybının hıncını muhalefetten çıkarıyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklanması, CHP’ye belediyeler üzerinden baskılar, bize de milletvekili operasyonu. Muhalefet olarak tüm bu operasyonlara karşı topyekûn mücadele etmeliyiz” yorumunu yaptı.
İYİ Parti’den üst düzey bir yetkili de istifalara ilişkin “çürük elmaların temizlendiğine” işaret etti.
Haber Kaynağı :Cumhuriyet.com.tr
Meral Akşener'den saray cevabı: Kararı belli oldu