Zincir marketlerde satılan o çamaşır suyu markası toplatılıyor

Tüketici Sağlığını Tehdit Eden Ürün Piyasadan Çekiliyor!

Zincir marketlerde satılan o çamaşır suyu markası toplatılıyor
Yayınlanma Tarihi : 28 Ocak 2025 18:08

Tarım ve Orman Bakanlığı, çocuk güvenliği standartlarını karşılamayan 'AKAR' marka çamaşır suyu için acil toplatma kararı aldı. Bakanlık, 15 Ocak itibarıyla Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'ne (GÜBİS) yaptığı bildirimde, söz konusu ürünün piyasaya arzının yasaklandığını duyurdu.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, 'AKAR' marka çamaşır suyunun, çocukların ulaşabileceği yerlerde saklanması durumunda ciddi sağlık sorunlarına hatta ölüme yol açabileceği belirtildi. Ürünün, üzerinde bulunması gereken dokunsal uyarı işaretleri ve çocuk emniyeti kapatma mekanizması gibi güvenlik önlemlerinden yoksun olduğu tespit edildi.

Ebeveynlere Uyarı:

Bakanlık, ebeveynleri ve tüketicileri 'AKAR' marka çamaşır suyuna karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Evlerinde bu ürünü bulunduran vatandaşların, ürünü çocukların ulaşamayacağı güvenli bir yerde saklamaları veya en kısa sürede yetkili satıcılara iade etmeleri önemle tavsiye ediliyor.

2-001.jpg