İmamoğlu'na 'tehdit' suçlamasıyla soruşturma: ''Sözümün arkasındayım''

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle 'tehdit ve terörle mücadelede görev olan kişileri hedef göstermek' suçlarından soruşturma açıldı.

İmamoğlu'na 'tehdit' suçlamasıyla soruşturma: ''Sözümün arkasındayım''
Yayınlanma Tarihi : 20 Ocak 2025 23:52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturmaya ilişkin yaptığı konuşma nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bugün katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini tehdit niteliğindeki sözleri nedeniyle 'tehdit ve terörle mücadelede görev olan kişileri hedef göstermek' suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

''SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM''

İmamoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden soruşturma haberine yanıt vererek, konuşmasının tehdit içermediğini savundu. "Hiç kimseyi ailesi ve çocukları üzerinden tehdit etmedim, etmem. Kullandığım her kelime, bu ülkede herkesin çocukları ve geleceği için tarafsız bir hukuk talebiydi. Sözümün arkasındayım. Her zaman, herkes için adalet. Buradan tehdit iddiası ortaya atan Başsavcıyı, Allah’a ve milletin vicdanına havale ediyorum" dedi.

ADALET BAKANI'NDAN DESTEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İmamoğlu'na yönelik soruşturma açmasını destekleyerek, "Yargı sürecini etkilemeye yönelik tehditkâr açıklamalar asla kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Tunç, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez. Başlatılan bir soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim ve mahkemeleri etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunmak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye çalışmak, hukuk devleti ile bağdaşmaz ve Türk Ceza Kanunu’na göre suçtur.

Yargı organlarının bağımsızlığını koruma konusundaki kararlılığımızdan ve yargıya yönelik her türlü baskı ve müdahale girişimine karşı gerekli hukuki adımların atılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.''

Kaynak: Haber Merkezi