1999 Gölcük Depremi'nin Yıldönümünde Naci Görür'den Çarpıcı Uyarı

1999 Gölcük Depremi'nin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen İstanbul'un hala depreme hazır olmadığını söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, yeni bir uyarıda bulundu.

1999 Gölcük Depremi'nin Yıldönümünde Naci Görür'den Çarpıcı Uyarı
Yayınlanma Tarihi : 16 Ağustos 2024 11:59

Ünlü yer bilimci  Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin yıl dönümünde yaptığı açıklamayla İstanbul'un hala depreme hazır olmadığını vurguladı. 

1999 depremi sonrası bilim dünyasının Marmara Bölgesi için alarm verdiğini aktaran Görür, "Bölgenin genelde, İstanbul’un özelde depreme hazırlanması gerektiğini söyledi. Aradan 25 yıl geçti ama halen daha konuşuyoruz. İstanbul depreme hazır değil. Bugüne kadar yapılanlar, yapılması gerekenlerin küsuratı durumunda." dedi. 

'Sakın 6 Şubat Depremlerini Unutmayın'

İstanbul'un depreme hazırlanması için hükümet, yerel yönetim ve İstanbulluların ele ele vererek birlikçe çalışması gerektiğini vurgulayan Görür, "Hükümet ve yerel yönetimin kararlı bir irade göstermesi, halkın ise denetim ve gözetim işlevini yerine getirmesi şart. Aksi halde millet olarak çok üzüleceğiz demektir. Sakın ola ki 6 Şubat depremlerini unutmayın.'' dedi.

Etiketler :