Uzmanından Korkutan Uyarı: Bitlis'te 'Her An Büyük Bir Deprem Olabilir'

Bitlis'te meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem, bölgede büyük deprem endişesini artırdı. Deprem uzmanları, bu olayın büyük bir depremin habercisi olabileceği uyarısında bulundu.

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye'de deprem korkusu artarken, Bitlis'te yaşanan 4.5 büyüklüğündeki deprem bu endişeleri daha da derinleştirdi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, bölgedeki fay hattının aktif olduğunu ve büyük bir deprem riskinin bulunduğunu belirterek, 'Bu deprem bölgede beklenen büyük depremin uyarıcısı. Her an büyük bir deprem üretebilir' uyarısında bulundu.

AFAD verilerine göre, Bitlis'in Tatvan ilçesinde saat 14.50'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi.

'EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE'

AFAD, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Tatvan ilçesinde saat 14:50'de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadelerini kullandı.

'SAHA TARAMALARI BAŞLADI'

Bitlis Valiliği de depremin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Tatvan ilçesinde saat 14.50'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kuruluşlarımızın ekipleri, saha taramalarına vakit kaybetmeden başlamıştır. Şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmemiştir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

'HER AN BÜYÜK BİR DEPREM ÜRETEBİLİR'

Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN Türk'te yaptığı değerlendirmede, son günlerde bölgede meydana gelen depremlere dikkat çekerek, "6 Şubat depremlerinden sonra Arap levhası hareket etti. Bu bölge, Van'ın batısında yer alıyor. Hakkari’nin doğusunda, deprem beklediğimiz bir alan var. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun kesişiminde faylar mevcut. 1984'te 7 büyüklüğünde bir deprem üreten bir fay var burada. Yine her an büyük bir deprem üretebilecek bir fay. Bu durum, kaygı verici ve uyarıcı bir deprem niteliğinde" dedi.

YEREL Haberleri

İSU'dan Çağrı: Su İhtiyacı Tehdit Altında, Kuraklık Kapıda
Ankara'da Kültür Kaçakçılarına Darbe! 10 Milyonluk El Yazmaları Ele Geçirildi
Gece Kulübü Faciasında İBB'ye Dava
Erdal Gürbüz Manisa'da Kazı Sırasında Göçük Altında Kalarak Öldü
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni Kaç TL? İstanbul ile Sivas Arası Hızlı Trenle Kaç Saat?