Naci Görür'ün Uyarısı Gerçek Oldu! Tunceli Depremi Sonrası Yeni Açıklama

Tunceli'de yaşanan son deprem, Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce yaptığı uyarıları akıllara getirdi. Görür, bölgede bulunan Yedi Su Fayı'nın deprem üretebileceğini söylemişti. Bugün meydana gelen depremin ardından Görür'den yeni bir açıklama geldi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce yaptığı uyarılar bir kez daha gündeme geldi. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından Görür, bölgede daha büyük depremler olabileceği konusunda uyardı. Görür, depremin Yedi Su Fayı üzerindeki stresi artırmış olabileceğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkezi Tunceli'nin Pülümür ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

'ÇOK UZAK ZAMANDA DEĞİL'

Prof. Dr. Naci Görür ise Tunceli hakkında daha önce yapmış olduğu uyarıda, "Şu anda Tunceli’de deprem olmasını bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz oraya Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretimi olacak. Çok uzak zamanda değil" demişti.

'BU YÖREDE DEPREM BEKLİYORUZ'

Görür, bugün meydana gelen depremin ardından X hesabından yeni bir açıklama daha yaptı. 

Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Tunceli, Pülümür/Boğazakaraderbent yöresinde sığ ve 4,0 deprem oldu. Deprem muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay üzerinde oldu. Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem bekliyoruz, onun için endişelendik. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

YEREL Haberleri

Sağanak Bitlis'i Vurdu: Yollar Kapandı, Köyler Sular Altında Kaldı
Etimesgut'ta Sahipsiz Köpekler Bekçi Oldu
Defter ve Kalem de Askıya Çıktı
İzmir Haberleri En Doğru Haliyle Son Mühür'de
Manisa'nın Akhisar İlçesinde Korkutan Deprem