Naci Görür'den Çarpıcı Kütahya Uyarısı: 'Yanlış Yapıyor'

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya'nın yapılaşmasıyla ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Görür, kentin deprem riski altında olduğunu ve yanlış yapılaşmanın sonuçlarının ağır olabileceğini belirtti.

Kütahya'da düzenlenen bir programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, kentin depremselliği konusunda önemli bilgiler verdi. Görür, Kütahya'nın geçmişte büyük depremler yaşadığını ve gelecekte de benzer olayların yaşanabileceğini belirtti.

''Kütahya bir deprem kenti.'' diyen Görür,  ''Bu bölgede diri faylar konsantre olmuş vaziyette ve büyük depremler üretme potansiyeli de var.'' dedi.

Tarihi dönemlerde Kütahya ve çevresinde 7'nin üzerinde depremler bile var. Ağırlıklı olarak 6'lı, 7'li depremler var." Prof. Dr. Görür, Kütahya'nın büyüyen bir kent olduğunu, yapılaşmada deprem riskinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

'KÜTAHYA YANLIŞI YAPIYOR'

Kütahya'daki yapılaşmaya değinen Görür, "Kütahya yanlışı yapıyor. Kütahya kendi bütün düzlük alanlarında grabenin tavan bloku üzerinde kolayına giden evler yapıyor" dedi.

YEREL Haberleri

'Her An Büyük Bir Deprem Olabilir'
İSU'dan Çağrı: Su İhtiyacı Tehdit Altında, Kuraklık Kapıda
Ankara'da Kültür Kaçakçılarına Darbe! 10 Milyonluk El Yazmaları Ele Geçirildi
Gece Kulübü Faciasında İBB'ye Dava
Erdal Gürbüz Manisa'da Kazı Sırasında Göçük Altında Kalarak Öldü