İstanbul'da Yoksulluk Alarmı! Artık Temel İhtiyaçlar Karşılanamıyor

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA), yayımladığı rapora göre, İstanbul'da yoksulluk oranı alarm veriyor. Rapora göre, binlerce İstanbullu, temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlanıyor.

Türkiye'nin ekonomi başkenti olarak görülen İstanbul'da yaşayanların büyük bir kısmı, yoksulluk sınırının altında bir yaşam sürüyor. İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), yayımladığı Yoksulluk İstatistikleri Raporu’na göre, İstanbulluların büyük bir bölümü evlerini ısıtamıyor, yeterli beslenememekte ve kıyafet ihtiyacını karşılayamamaktadır.

İSTANBUL'DA YOKSULLUK ORANI ARTIŞ GÖSTERDİ

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan Yoksulluk İstatistikleri Raporu, 2023 yılına dair çarpıcı veriler sundu. Rapora göre, yoksulluk oranı 2022 yılına göre artarak yüzde 18,3 seviyesine ulaştı.

İSTANBULLULAR TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR

Raporda, İstanbulluların önemli bir kısmının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiği belirtildi. İstanbulluların yüzde 62,5'inin evlerini istedikleri sıcaklığa getiremediği, yüzde 61,7'sinin giyim ihtiyacını rahatça karşılayamadığı ve yüzde 34’ünün taze sebze/meyveye günlük olarak erişim sağlayamadığı ifade edildi.

YOKSULLUK SINIRI 64 BİN TL'Yİ GEÇTİ

2022 yılında yüzde 18,1 olan yoksulluk oranının artışıyla birlikte, Eylül 2024 için açıklanan yoksulluk sınırının 64 bin TL'yi geçtiği vurgulandı. Ayrıca, İstanbulluların yüzde 58,1'inin iki günde bir et, tavuk ya da balıktan oluşan yemek yiyemediği kaydedildi.

YEREL Haberleri

ÇED Raporu Olmayan Şirketten Gece Yarısı Operasyonu
AFAD Duyurdu: Adıyaman'da Korkutan Deprem
AFAD Duyurdu: Akdeniz'de 4,8 Büyüklüğünde Deprem
Afyonkarahisar’da 3.7 Büyüklüğünde Deprem
İstanbul'da İki Ayrı Organize Suç Örgütü Çökertildi: 99 Tutuklama