Beşiktaş'taki Gece Kulübü Faciasında İBB ve Beşiktaş Belediyesi Personeline Dava

İstanbul Gayrettepe'de 29 kişinin hayatını kaybettiği korkunç gece kulübü yangınıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yangında ihmali olduğu tespit edilen İBB ve Beşiktaş Belediyesi personeli hakkında dava açtı.

İstanbul, Gayrettepe'de 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınının sorumluları bulunmaya devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, yangında ihmali olduğu belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi personeli hakkında dava açtı. 13 kişi hakkında açılan davada, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlaması ile 2.5 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

T24'ün haberine göre Başsavcılık, 55 sayfalık iddianamede, iki ayrı belediyede görevli sanık yönetici ve personeli hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma ve görevi kötüye kullanma” cezası verilmesi istendi. 

SİNEMA OLARAK İNŞA EDİLMİŞ

İddianamede, müfettiş raporunda belirtildiği şekliyle, 1987’den bugüne, iş yerinde görülen mevzuat hataları ve eksikliklerine yer verildi. Sinema salonu olarak inşa edilmesine rağmen 1987’de söz konusu iş yerine Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Belediyesi’nce mevzuata aykırı olarak “diskotek” izni verildiğinin anlatıldığı iddianamede, iş yeri için 2006’da restaurant-kafe-bar olarak ruhsat başvurusu yapıldığı belirtildi.

YEREL Haberleri

'Her An Büyük Bir Deprem Olabilir'
İSU'dan Çağrı: Su İhtiyacı Tehdit Altında, Kuraklık Kapıda
Ankara'da Kültür Kaçakçılarına Darbe! 10 Milyonluk El Yazmaları Ele Geçirildi
Erdal Gürbüz Manisa'da Kazı Sırasında Göçük Altında Kalarak Öldü
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni Kaç TL? İstanbul ile Sivas Arası Hızlı Trenle Kaç Saat?