Yaz aylarının taze sebzelerinden bamya, kendine has lezzeti ve sağlık faydalarıyla sofralarımızı şenlendiriyor. Hem doyurucu hem de besleyici olan bamya yemeği, özellikle zeytinyağlı veya etli olarak farklı şekillerde pişirilebiliyor. Bamya denilince akla ise Türkiye'de Konya geliyor.
Konyalıların en çok yaptığı yemekler arasında ise bamya çorbası geliyor.
Konyalı aşçı Mehmet Nuri Davulcu bamya çorbası yaparken herkesin işine yarayacak bir tarif paylaştı. Bu tarife göre hazırlayacağınız bamya çorbası üstelik salyalanmıyor ve lezzeti de kat ve kat artıyor.
İşte adım adım bamya çorbası pişirmek için dikkat etmeniz gerekenler;
Bamya çorbası malzemeleri
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
250 gram kırmızı et
250 gram kurutulmuş çiçek bamya
2 litre su (et suyunu hazırlamak ve çorbanın yapımında kullanmak için)
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Bamya çorbası nasıl yapılır?
Dana etini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. İpe dizili olarak kurutulmuş çiçek bamyaları temiz bir bez içinde ovalayarak kıllarının dökülmesini sağlayın. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Ayçiçek yağının yarısını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde kuşbaşı doğradığınız dana etini tencereye alın ve hafif bir renk alana kadar kavurun. Kavrulmakta olan etlere çorbanın yapımında kullanacağınız suyu katın. Dana etlerini yumuşayana kadar pişirin.
Bamyanın Faydaları Nelerdir?
Bamyanın vücudumuz için birçok faydası bulunur. Beyne iyi gelen bamya aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok faydalı bir sebzedir. Mideyi rahatlatan besinler arasında yer alan bamya özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Hoş tadıyla bamya iştahsızlığın da çözümü olarak bilinir. Bamyayı etli olarak pişirdiğinizde ise protein deposuna dönüşür.