Park Halindeki Togg Alev Alev Yandı: İlk Değerlendirme Yapıldı

Yerli otomobil Togg, beklenmedik bir sınavla karşı karşıya kaldı. Şanlıurfa'da yaşanan yangın sonrası, batarya güvenliği konusunda soru işaretleri oluştu. Togg yetkilileri ise yapılan incelemelerin ardından açıklamada bulundu.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, beklenmedik bir olayla gündeme geldi. Şanlıurfa'da park halindeki bir Togg T10X'in alev alması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Olayın bataryadan kaynaklandığı iddiaları üzerine Togg'dan ilk açıklama geldi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Türkiye'nin yerli otomobili Togg T10X'in geçtiğimiz Cuma günü park halindeki araç, henüz belirlenemeyen bir sebeple yanmaya başladı ve kısa sürede kullanılamaz hale geldi. Olay sırasında aracın şarjda olduğu iddia edildi ve yangının bataryadan kaynaklandığına dair spekülasyonlar ortaya çıktı.

Ancak Togg, bu iddiaları yalanlayarak yangının batarya ile ilgili olmadığını açıkladı. Yetkililer, olayın nedenine dair incelemelerin sürdüğünü belirtti.

'DETAYLI İNCELEME BAŞLATILDI'

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 4 Ekim Cuma günü, kullanıcımızın özel mülkünde park halindeki T10X'de yangın meydana gelmiştir. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştır. Kullanıcımızla hemen irtibata geçilip, araç uzman ekiplerimizce incelenmek üzere Togg Gemlik Kampüsümüze getirilmiştir. Yapılan ilk incelemede yangının bataryadan kaynaklanmadığı tespit edilmiştir. Konuyla ilgili detaylı teknik inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerine yer verdi.

YAŞAM Haberleri

Ebu Simbel'de Tarihi An! Güneş, 2. Ramses'i Aydınlattı
Ayşe Bengi Özçelik Neden Öldü? Ayşe Bengi Özçelik'in Hastalığı
Antakya'da Deprem İzi Taşıyan Antik Saray Ortaya Çıktı
Rojin'in Telefonundan Çıkanlar Hayrete Düşürdü
Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik Hayatını Kaybetti