MEB'den Lise Eğitimine Dair Açıklama: Sistem Sil Baştan Mı?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, 4+4+4 eğitim sisteminin son dört yılına dair yaptığı açıklamalarla değişim sinyallerini verdi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, uluslararası bir sempozyumda 4+4+4 sisteminin son dört yılına dair yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Lise eğitim sistemindeki eksikliklere değinen Yelkenci, mevcut sistemin beceri temelli bir müfredata uygun olmadığını ve öğrencileri sadece sınavlara hazırladığını vurgulayarak, köklü bir değişimin şart olduğunu belirtti.

'GELİŞTİRMEK KAÇINILMAZ'

Yelkenci, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikalarını belirleyen bir çok şey var. İleriye yönelik bir öngörü olarak bunu kabul edin. Beceri örgüsü temelli bir müfredatın bugünkü öğrenciyi sadece çoktan seçmeli bir sınavla seçen bir yaklaşımın, kötürüm bir yaklaşım olacağı şüphesizdir. Kademeler arası geçiş, gerek ortaokuldan liseye, gerek liseden yükseköğretime geçişte öğrenciyi bütün boyutlarıyla ele alacak bir sistemi geliştirmek kaçınılmaz. Eğer bunu bugünden yapmazsak, daha sonrasında iki ayağımızın bir papuca gireceğini söylemek çok zor bir şey olmasa gerek.

'SON DÖRT YILI YENİDEN ELE ALMAMIZ GEREKİYOR'

Doğrudan ilişkili olan bir başka husus da 4+4+4 sisteminin son dört yılı. Bu son dört yılı da yeniden ele almamız gerektiği şüphesiz aşikardır"

YAŞAM Haberleri

Serenay Sarıkaya Nerede Oturuyor? Evi Nerede?
Bakanlık Zehirli Gıda Satan Firmaları Deşifre Etti! Eşek Eti ve Sahte Pul Biber Satmışlar
1 Kaşık Yemek Yeterli Oluyor! Öksürüğü Anında Yok Eden Mucize Karışım
Dünyanın En Yüksek Dağı Everest Büyüyor: Nedeni Şaşırtacak!
Tekel Bayileri Başkanı Duyurdu: Alkol Fiyatları Uçuşa Geçiyor