Kadın Cinayetleri Gölgesinde Biber Gazı Satışları Rekor Kırdı

Son günlerde yaşanan kadın cinayetleri, kadınların güvenlik endişelerini artırdı. Bu durum, biber gazı satışlarında beklenmedik bir artışa neden oldu. Üreticiler talebi karşılamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Kadına yönelik şiddet olaylarının artmasıyla birlikte, kadınlar kendilerini korumak için farklı yöntemlere başvuruyor. Bu yöntemlerden biri olan biber gazı satışları, son günlerde rekor seviyelere ulaştı. Üreticiler, artan talebi karşılamakta zorlanırken, bazı satıcılar ise bu durumu fırsata çevirerek fiyatlara zam yaptı.

BİBER GAZI SATIŞLARINDA BEKLENMEDİK ARTIŞ

Üretimi Türkiye'de yapılan bir biber gazı markasının yetkili satış bayisinin sahibi Erkan Keskin, son hafta sonu bireysel siparişlerde büyük bir artış yaşandığını belirtti. Normalde kurumlara toplu satışlar yaptıklarını ifade eden Keskin, bu dönemde bireysel taleplerin patladığını söyledi.

DAKİKADA BİR SİPARİŞ

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, cumartesi gününden itibaren, rutin günlük siparişlerinin neredeyse 30 katı kadar sipariş aldıklarını belirten Keskin, “Cumartesi ve pazar günleri 1000'in üzerinde, hatta 2000'e yakın sipariş aldık. Stoklar tükenmiştir uyarısı yazmak zorunda kaldık, çünkü siparişlere ve kargolamaya yetişemedik. Dakikada bir sipariş düşüyordu sisteme” dedi.

FİYATLARA ZAM YAPILDI

Talebin bu kadar artmasıyla bazı bayiilerin fiyatları artırdığını gözlemlediklerini söyleyen Keskin, bu durumu kınadıklarını ifade etti.

'SADECE ZAMAN KAZANMAK İÇİN KULLANILMALI'

Biber gazının sokakta bir nebze olsun güvenli yürümeyi sağladığını kaydeden Keskin, biber gazının kullanımına dair de şu önerilerde bulundu: “Olası bir tehlikede saldırganın yüzü hedef alınıp 1-2 saniye yüze sıkılmalı ve hemen güvenli bir yere geçilmeli. Biber gazı sadece zaman kazanmak için kullanılabilir” dedi.

YAŞAM Haberleri

Avrupalılar Neden Evlerine Girerken Ayakkabılarını Çıkarmaz?
MEB'den Lise Eğitimine Dair Açıklama: Sistem Sil Baştan Mı?
Serenay Sarıkaya Nerede Oturuyor? Evi Nerede?
Bakanlık Zehirli Gıda Satan Firmaları Deşifre Etti! Eşek Eti ve Sahte Pul Biber Satmışlar
1 Kaşık Yemek Yeterli Oluyor! Öksürüğü Anında Yok Eden Mucize Karışım