Ebu Simbel'de Tarihi An! Güneş, 2. Ramses'i Aydınlattı

Mısır'ın kadim topraklarında, binlerce yıllık bir gelenek yeniden yaşandı. Asvan'daki Ebu Simbel Tapınağı'nda bulunan Firavun 2. Ramses'in heykeli, her yıl olduğu gibi güneş ışınlarının dokunuşuyla aydınlandı.

Antik Mısır'ın gizemli dünyasına ait eşsiz bir an, bir kez daha gözler önüne serildi. Asvan'daki Ebu Simbel Tapınağı'nda, Firavun 2. Ramses'in heykeli, güneş ışınlarının tam ortasında kaldı. Bu astronomik olay, Mısırlılar için sadece bir doğa olayı değil, aynı zamanda tarımın ve hasatın başlangıcını simgeleyen kutsal bir ritüel.

Asvan Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yılda sadece iki kez gerçekleşen doğa olayını 1400'ü yabancı 4 bin turist izledi.

Firavunlar dönemindeki Mısır'da, Ebu Simbel ve çevresinin, astronomi açısından önemli bir bölge olduğu biliniyor. Ebu Simbel'in kuzeybatısında 11 bin yıl öncesine dayanan taş pusula ile yağmur yağma zamanını gösteren taş saat bulunuyor.

Asvan'da dağın içi oyularak 20 yılda yapılan Ebu Simbel Tapınağı'nın kapısında 4 dev Ramses heykeli bulunuyor. Söz konusu tarihi olay sadece, 2. Ramses'in "doğum günü" kabul edilen 22 Ekim ve "taç giyme günü" olduğu belirtilen 22 Şubat'ta gerçekleşiyor ve 20 dakika sürüyor.

Antik Mısır'da, Firavun 2. Ramses heykelinin yüzüne güneş ışınlarının vurduğu 22 Ekim "tarım" mevsiminin, 22 Şubat ise "hasat" mevsiminin başlangıcına işaret ediyordu.

YAŞAM Haberleri

Ayşe Bengi Özçelik Neden Öldü? Ayşe Bengi Özçelik'in Hastalığı
Antakya'da Deprem İzi Taşıyan Antik Saray Ortaya Çıktı
Rojin'in Telefonundan Çıkanlar Hayrete Düşürdü
Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik Hayatını Kaybetti
Ne Yapsalar Olmuyor! Kısmeti Kapalı 3 Burç Belli Oldu