Doğal bir ortam arayanlar için ; Şile’deki en güzel 10 piknik alanı

Şile, İstanbul’da doğayla baş başa kalınabilecek ve rahat bir nefes almaya imkan sunan sayılı yerlerden biri olarak biliniyor. Peki Şile'deki en güzel 10 piknik alanı hangileri? İşte bilmeniz gerekenler

Şile'deki en güzel piknik noktalarını keşfederek doğayla iç içe keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Unutulmaz anılar biriktireceğiniz bu noktalarda, temiz hava ve yeşillikler eşliğinde huzur bulacaksınız.

Şile, İstanbul'un doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ve piknik yapmak isteyenler için ideal bir destinasyon. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve temiz hava almak isteyenler için birbirinden güzel piknik alanlarına ev sahipliği yapıyor. İşte Şile'deki en güzel 10 piknik alanı hakkında bilmeniz gerekenler:
 

Serintepe Piknik Alanı

Serintepe Piknik Alanı, deniz manzarası eşliğinde piknik yapılmasına imkan sunan ve en çok tercih edilen alanların başında yer alıyor. Bu alanda kahvaltı sofraları kurulabileceği gibi mangal keyfide yapılabilir. Ağaçların gölgesinde, denizin panoramik görüntüsünün tadının çıkartılacağı bu alanda masa kiralama hizmeti de bulunuyor.

Saklı Nehir Piknik Alanı

Saklı Nehir Piknik Alanı, oldukça temiz ve diğer piknik alanlarına göre daha konforlu bir ortam sunuyor. Tuvalet hizmetinin olması ise piknikçiler için büyük bir avantaj sağlıyor. Alandaki masalar arasındaki mesafelerin geniş tutulmuş olması, insanların birbirini rahatsız etmeden güzel bir gün geçirmesine imkan sunuyor. Aynı zamanda alanda bulunan hamaklarda da huzurlu ve sakin bir uyku çekilebilir. Alanda mangal hizmeti de gelen konuklara sunulmaktadır.

Ağlayan Kaya Piknik Alanı

Doğa, deniz, kayalık ve orman manzarasına sahip olan Ağlayan Kaya Piknik Alanı, Şile’nin en güzel piknik alanları arsında yer alıyor. Ücretsiz olması nedeni ile oldukça kalabalık olabilen bu alanda hafta sonları yer bulmak biraz zor olabilir. Ancak bahar aylarında piknik yapmak isteyenler, sakin bir ortam bulabilir.

Alacalıköyü Piknik Alanı

Alacalıköyü Piknik Alanı, deniz ve orman havası alabileceğiniz lokasyonlar arasında bulunuyor. Araç ile alana girişte ücret talep edilmektedir. Bunun haricinde Alacalıköy Piknik Alanını tercih edecek olan kişilerin, tüm ihtiyaçlarını yanında götürmesi gerekir.

Saklıgöl

Şile’nin doğal güzellikleri arasında yer alan Saklıgöl, alana adını veren göle ev sahipliği yapmaktadır. Alanda masa ve mangal kiralama imkanları bulunuyor. Aynı zamanda mangal ya da piknik için gerekli olan tüm malzemeler yine alandan kiralanabiliyor.

Çamlık Piknik Alanı

Çamlık Piknik Alanı, Şile’nin en çok tercih edilen lokasyonlarından biridir. Çam ağaçlarının altında keyifli bir gün geçirilmesine imkan sunan bu alana giriş ücretsizdir. Aynı zamanda alanda, masa kiralama hizmeti ve mangal kiralama hizmeti de yer alıyor. Çocuklar için ise oyun alanı ve tuvalet gibi hizmetler de yine Çamlık Piknik Alanında yer alıyor.

Ağva Theras Piknik Alanı

Ağva Theras Piknik Alanı, yeşilin her tonunu rahatlıkla görebileceğiniz yerlerin başında bulunuyor. Uzun bir plaja ve yürüyüş parkuruna da sahip olan bu alanda piknik yapmak ve keyifli bir gün geçirmek tüm ziyaretçilere iyi gelmektedir.

Çakır Kamp ve Piknik Alanı

Çakır Kamp ve Piknik Alanı, çam ağaçlarının altında yer alıyor. Adından anlaşılabileceği gibi hem kamp yapmak isteyen kişilere ücretsiz bir alan sunuyor hem de hafta sonlarını doğa ile baş başa geçirmek isteyen piknikçilere geniş bir alan sağlıyor.

Ozan Deresi Piknik Alanı

Ozan Deresi Piknik Alanı, Şile’de sıklıkla tercih edilen lokasyonlardan biridir. Alanın en önemli özelliği ise engelli bireylere uygun olarak dizayn edilmesidir. Genel olarak biraz bakımsız olan alan, piknik yapmak için yeterli ortamı sunuyor.

Kılıçlı Köyü Piknik Alanı

Şile’de piknik yapmak için tercih edilebilecek bir diğer alan ise Kılıçlı Köyü Piknik Alanıdır. Çok yoğun bir kalabalığın olmadığı bu piknik alanı, daha sakin ve sessiz vakit geçirmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Kaynak: Milli Gazete

YAŞAM Haberleri

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik Hayatını Kaybetti
Ne Yapsalar Olmuyor! Kısmeti Kapalı 3 Burç Belli Oldu
Zeytinyağında Boya Skandalı! Bakanlık, Yeni Firmaları İfşa Etti
Serebral Palsili Genç, Havuz Terapisi İle 22 Yıl Sonra İlk Adımlarını Attı
Rojin Kabaiş'in Ön Otopsi Raporu Açıklandı