Alkollü Mekanlarda Yeni Kısıtlama! Artık Bardakta Bile Yasak

Alkollü içki tüketimi yapılan mekanlarda önemli bir değişikliğe gidiliyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, bu mekanlarda kullanılan bardak, kadeh gibi malzemelerde içkilere dair herhangi bir ifade veya logo bu malzemelerde yer alamayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, alkollü içki tüketim yerlerindeki reklam ve teşvik faaliyetlerini sınırlandırmak amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Bu düzenlemeyle birlikte, alkollü içki servisi yapılan mekanlarda kullanılan bardak, kadeh gibi malzemeler sadece alkollü içecek servisi için kullanılabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Açık Alkollü İçki Satış Belgesine Sahip İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Malzemeler Hakkında Tebliğ'e göre, servis malzemeleri yalnızca alkollü içki servisi amacıyla kullanılabilecek.

Tebliğe göre, alkollü içki tüketim noktalarında kullanılacak malzemelere ilişkin kurallar şöyle:

Bardak, kadeh, sürahi, açacaklar, tirbuşonlar, tepsiler, buz kovaları ve bira muslukları gibi malzemeler yalnızca alkollü içki servisi için kullanılabilecek. Bu malzemeler üzerinde yalnızca yasal olarak piyasaya arz edilen içkilerin orijinal ambalajındaki marka ve logolar yer alabilecek ve alkollü içkilere dair başka ifadeler kullanılamayacak. Ayrıca, belirtilen malzemelerin alkollü içki servisi dışında kullanımı yasaklanacak.

CEZAİ YAPTIRIMLAR

Belirlenen kurallara aykırı malzeme kullanımı tespit edildiğinde, bu durum reklam ve teşvik içerikli bir ihlal olarak değerlendirilecek ve idari para cezası uygulanacak. 

YAŞAM Haberleri

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik Hayatını Kaybetti
Ne Yapsalar Olmuyor! Kısmeti Kapalı 3 Burç Belli Oldu
Zeytinyağında Boya Skandalı! Bakanlık, Yeni Firmaları İfşa Etti
Serebral Palsili Genç, Havuz Terapisi İle 22 Yıl Sonra İlk Adımlarını Attı
Rojin Kabaiş'in Ön Otopsi Raporu Açıklandı