14 Ülkeden 53 Galeri, Contemporary İstanbul'da Buluştu

Tersane İstanbul'da 14 ülkeden 53 galeri Contemporary İstanbul fuarı kapsamında ziyarete açıldı.

Sanatseverler için heyecan dolu bir dönem başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar ve galerilerin eserlerini bir araya getiren Contemporary İstanbul fuarı, Tersane İstanbul'da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Dünyanın dört bir yanından galeri, sanatçı ve sanatseveri İstanbul'da bir araya getiren Contemporary İstanbul'un 19. edisyonu sanatseverlerle buluştu. Contemporary Istanbul Vakfınca düzenlenen fuar, bugün ön izleme, 24-27 Ekim'de ise genel ziyaret günlerinde Tersane İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Etkinliğin 19. edisyonu, 14 ülkeden gelen 53 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumuna ev sahipliği yapıyor.

19. EDİSYON HAKKINDA

Fuarın bu yılki konuk ülke programı, İspanyolca konuşulan ülkeler ile Latin Amerika ülkelerine odaklanıyor.

Spain & Latin America Focus Section programı kapsamında, Jorge Lopez Galeria (Valensiya), Galeria Jose de la Mano (Madrid), W-Galeria (Buenos Aires), Berlín Galeria (Sevilla) ve Andrea Rehder Gallery (Sao Paulo) fuarda yer alıyor.

Fuarın gelenekselleşen The Yard Açık Hava Sergisi ise Cenevre'deki Musee d'Art et d’Histoire’ın (Sanat ve Tarih Müzesi) Direktörü ve Contemporary Istanbul'un sanat danışmanı Marc Olivier Wahler'in küratörlüğünde gerçekleşiyor.

YAŞAM Haberleri

Taburcu Olan Reha Muhtar'ın Son Hali Herkesi Üzdü
Ebu Simbel'de Tarihi An! Güneş, 2. Ramses'i Aydınlattı
Ayşe Bengi Özçelik Neden Öldü? Ayşe Bengi Özçelik'in Hastalığı
Antakya'da Deprem İzi Taşıyan Antik Saray Ortaya Çıktı
Rojin'in Telefonundan Çıkanlar Hayrete Düşürdü