'Yenidoğan Çetesi' Soruşturmasında CHP İBB Meclis Üyesi Şüpheli Çıktı

İstanbul'da yaşanan yenidoğan ölümleriyle ilgili yürütülen soruşturma, kamuoyunu şok eden bir gelişmeye sahne oldu. CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz'ın da şüpheliler arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olduğu iddia edilen 'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasında dikkat çeken bir isim ortaya çıktı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nin başhekimi olarak soruşturmada yer aldı.

İstanbul'da bir çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışanlarla işbirliği yaparak bebek acil hastalarını belirledikleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olduğu ortaya çıktı. Bu olayla ilgili olarak 22 kişi tutuklandı ve 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

CHP MECLİS ÜYESİ ŞÜPHELİ LİSTESİNDE

Hazırlanan polis fezlekesinde Medilife Beylikdüzü Hastanesi ve hastanenin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz da yer aldı. Yılmaz, aynı zamanda CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi ve İBB Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu'nda görev yapıyor.

Duvar'dan Tuğba Özer'in haberine göre, Yılmaz ifadesinde Medilife Hastanesi'nin ve şahsının herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını belirtti. Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nde başhekim ve genel cerrah olarak görev yaptığını, ayrıca Beylikdüzü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İBB Meclis Sağlık Komisyon Başkanı olduğunu ifade etti. Yılmaz, soruşturmada adı geçen Ceren Hatice Kırım'ı hastanede hemşire olarak tanıdığını, Şeyhmus Çelik'i ise Esenyurt Devlet Hastanesi'nde birlikte çalıştıkları için bildiğini söyledi.

'HİÇBİR İLİŞKİM YOK'

Çocuk doktoru olduğunu belirten Yılmaz, bu şahıslarla aralarında husumet veya ticari bir ilişki bulunmadığını, diğer şahısları tanımadığını vurguladı. Mesul müdürü olduğu hastaneye başka hastanelerden sevk edilen bebek hastaların sevk işlemlerinin, yenidoğan bölümünden sorumlu doktor tarafından değerlendirildiğini ve bu süreçte kendi veya başhekimliğinin hiçbir dahli olmadığını ifade etti.

Yılmaz, Opara isimli bebeğin başka bir hastaneye sevk edildiğini, ancak sevk edilmeden önce hastanede tedavisinin yapıldığını belirtti. Sevk sırasında çocuğun yaşam belirtilerinin mevcut olduğunu savundu.

'YENİDOĞAN ÇETESİNİN' ÇALIŞTIĞI ÖZEL HASTANELER BELLİ OLDU

İstanbul'da, 10 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' soruşturmasında 22 kişi tutuklanırken, 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 494 sayfalık iddianamesini tamamladı.

İddianamede, çetenin çalıştığı 19 özel hastanenin isimleri de belli oldu. Polis fezlekesinde yer verilen listede eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi Özel Avcılar Hospital Hastanesi'nin de yer alıyor.

İşte o liste:

TÜRKİYE Haberleri

Devlet Bahçeli'den Müge Anlı'ya Çok Özel Hediye
Köfteci Yusuf'ta İşler Tersine Döndü: Müşteriler Paralarını Geri İstiyor
Diri Fay Hatları Değişti, Yeni Harita Ortaya Çıktı: İşte En Riskli İller
Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!