Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde Yeni Başkan: Can Atalay Kararına Eleştiri Geldi

Yargıtay'ın en kritik dairelerinden biri olan 3. Ceza Dairesi'nde başkanlık koltuğu değişti. Yeni başkan Mustafa Kurtaran, seçim sürecinde yaptığı açıklamalarla, özellikle Can Atalay kararına yönelik eleştirilerde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararını uygulamamasıyla gündeme gelen Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde yeni bir dönem başladı. Daire başkanlığına seçilen Mustafa Kurtaran, seçim sürecinde yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde başkanlık seçimi sonuçlandı. Daire Başkan Vekili Hakan Yüksel ile üyesi Mustafa Kurtaran arasında geçen seçimde, Mustafa Kurtaran 177 oy alarak başkanlık makamına geldi. Hakan Yüksel ise 112 oyda kaldı, 20 oy ise boş veya geçersiz sayıldı. Daha önceki başkan Muhsin Şentürk'ün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilmesiyle Daire'nin başkanlığı 5 Haziran 2024'ten beri boştu. 

'OPERASYONEL KARARLAR ÇIKMAYACAK'

DW Türkçe'den Alican Uludağ’ın haberine göre, muhafazakar kökenli olan Mustafa Kurtaran'ın, Yargıtay üyelerine "Artık bu daireden operasyonel kararlar çıkmayacak" mesajı vermesi etkili oldu. Bu mesaj, Can Atalay davasına atıfta bulunarak verildi. 

Anayasa Mahkemesi'nin Atalay'a ilişkin verdiği hak ihlali kararları, Dairenin önceki yönetimi tarafından tanınmamıştı. Yeni başkan Kurtaran ise Can Atalay kararını sert bir dille eleştirmişti. 


 

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!
CHP'li Belediyeden Şevval Sam'a Dudak Uçuklatan Konser Ücreti