TSK'da Kılıçlı Yemin Soruşturması Devam Ediyor: 'Sorumluluğu Olana İşlem Yapılacak'

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili tartışmaların alevlendiği Türkiye'de, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. MSB, yapılan incelemelerin devam ettiğini ve sorumluların tespit edilerek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yaşanan kılıçlı yemin tartışmaları devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaşanan olayla ilgili incelemelerinin sürdüğünü açıkladı. MSB yetkilileri, "TSK olaylara disiplin gözüyle bakıyor ve işlemleri de hukuk/mevzuat çerçevesinde yerine getiriyor" dedi.

'GEREKEN İŞLEMLER YAPILACAK'

MSB’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"TSK olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakıyor ve işlemleri de hukuk/mevzuat çerçevesinde yerine getiriyor. Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntüler ile ilgili başlatılan inceleme devam etmektedir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bahse konu olay her yönüyle büyük bir titizlik ve hassasiyetle araştırılmakta ve incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır."

TÜRKİYE Haberleri

CHP İBB Meclis Üyesi Şüpheli Çıktı
Köfteci Yusuf'ta İşler Tersine Döndü: Müşteriler Paralarını Geri İstiyor
Diri Fay Hatları Değişti, Yeni Harita Ortaya Çıktı: İşte En Riskli İller
Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!