Tarım Bakanlığı'ndan Et Fiyatlarını Düşürecek Hamle: Yeni Proje Hayata Geçti

Kırmızı et fiyatlarının yüksekliği vatandaşları zorlarken, hükümet harekete geçti. Yeni bir proje ile hayvancılık sektörü canlandırılarak, hem üreticinin yüzü güldürülecek hem de tüketiciye daha uygun fiyatlı et sunulacak.

Uzun süredir vatandaşların bütçesini zorlayan kırmızı et fiyatları, yeni bir proje ile düşürülecek. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi" ile yerli üretim artırılarak, fiyatların düşürülmesi hedefleniyor.

Iğdır’da düzenlenen bir programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şubat ayında duyurdukları 'Hayvancılık Yol Haritası' kapsamında verimli ve kaliteli hayvansal üretimi artırmayı hedeflediklerini belirterek, Iğdır dahil 19 ilin 'Besilik Materyal Üretim Bölgesi' olarak belirlendiğini ve burada planlı üretim yapanlara ek destekler verileceğini açıkladı.

FİYATLARIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Projenin önemli bir parçası olarak Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar’daki çiftliklerin damızlık merkezleri olarak belirlendiğini vurgulayan Yumaklı, bu merkezlerde anaç hayvan sayısının artırılacağını ve doğan buzağıların uygun maliyetle aile işletmelerine verileceğini belirtti. Bu sayede hem et üretimi hem de anaç hayvan sayısının yerli kaynaklarla artırılması hedefleniyor.
 

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!
CHP'li Belediyeden Şevval Sam'a Dudak Uçuklatan Konser Ücreti