Sıcaklar Yerini Yağışa Bırakacak! Uzmanından İstanbul İçin Sağanak Uyarısı...

Son günlerde ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgası yerini yağışlı havaya bırakacak. Meteoroloji uzmanları, özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

Yaz mevsiminin uzadığını düşünenler için kötü haber geldi. Ekim ayının başlamasıyla birlikte sıcaklıklar hızla düşecek ve yerini yağışlı havaya bırakacak. Meteoroloji uzmanları, özellikle  İstanbul başta olmak üzere birçok ilde sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki hava durumu tahminlerini açıkladı. Hafta sonuna kadar yağış beklenmediği ve tüm bölgelerde açık havanın hakim olacağı bildirildi. Ankara, İstanbul ve İzmir’de hava sıcaklıklarının 30 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Ancak, İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. 

PAZAR ve PAZARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji'nin 5 günlük tahminine göre, Pazar günü İstanbul’da sağanak yağış etkili olacak. Pazartesi günü ise İstanbul, Çanakkale, Bursa, İzmir ve Antalya’da kuvvetli sağanak yağışların devam etmesi öngörülüyor. Bu bölgelerde yağışların gök gürültüsü eşliğinde olacağı ve sıcaklıkların yer yer düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının düşeceğini belirterek, "Bugün yağış yok. Batı ve iç kesimlerde sıcaklıklar 3-5 derece artacak. Cuma ve Cumartesi yaz değerlerine ulaşacak. Ancak Pazar ve Pazartesi batıya yağmur geliyor ve sıcaklıklar 6-8 derece düşecek" dedi.

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!
CHP'li Belediyeden Şevval Sam'a Dudak Uçuklatan Konser Ücreti