Şeyda Yılmaz'ın Katili Yunus Emre Geçti'nin Kuzeni de Tutuklandı

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ın katili Yunus Emre Geçti'nin kuzeni K.G. silahlı görüntüleriyle sosyal medyada gündeme geldi. Gözaltına alınan K.G.'nin çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenirken, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul Ümraniye'de meydana gelen olayda, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan çatışmada, katil Yunus Emre Geçti'nin kuzeni K.G. de gözaltına alındı. K.G.'nin sosyal medyada silahlı pozlarını paylaşması, polis tarafından dikkat çekti. Yapılan incelemelerde, K.G.'nin de birçok suç kaydının bulunduğu ve tutuklama kararı verildiği ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Şeyda Yılmaz'ın şehit olduğu gün yapılan paylaşımlar üzerine harekete geçen polis, şüpheli K.G.'yi, Sultanbeyli Akşemsettin Mahallesi'nde evinde gözaltına aldı. Şüphelinin ilk sorgulamasında Yunus Emre Geçti gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. K.G., ateşli silahlarla ilgili '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' suçundan adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheli K.G., bugün Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılıkta ifade veren şahıs, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. K.G., 'Halk arasında korku ve panik meydana getirme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Şeyda Yılmaz'ı öldüren katil Yunus Emre Geçti'nin ifadesi de ortaya çıktı. Kendisini Dudullu'daki karakola polislerin götürdüğünü anlatan şüpheli, "Hırsızlık konusuyla ilgili bize teşhis yaptırdılar. Yanımda arkadaşım vardı, ifadelerimizi aldılar. Sonra polisler bana 'Bekleyeceksin' dediler. Ben sonra annemin çığlık sesini duydum. Karakolun duvarından atladım. Atlayınca babamı gördüm. Babam beni görünce kaçtı." ifadelerini kullandı.

'ONLARIN POLİS OLDUĞUNU GÖRMEDİM'

Şüpheli Geçti, annesine yardım etmek için oradan çıktığını iddia ederek, şöyle devam etti:

"İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim. Eve doğru normal minibüsle gittim. Eski vergi dairesi üzerinde hasımlarıma denk geldim. Bana saldırdılar. Bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar. Beni gasbettiler. O esnada oraya sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin 'vuruldum' çığlığını duydum. Orada bir varil vardı, oradan silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım, evime doğru yürüdüm. Sonra beni bekçiler gördü. Onlara teslim oldum.''

'SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM'

Karşında kadın olduğunun farkına varmadığını öne süren Geçti, "Diğerlerini de ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım, yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim." iddiasında bulundu.


 

TÜRKİYE Haberleri

Kalbine Yenik Düştü... Genç Gazeteci Yaşar Tok, Ameliyat Sonrası Hayatını Kaybetti
Türkiye, Vicdani Retçiye Tazminat Ödeyecek
Lüks Oda, Kitap Zorlaması ve Velilere Tehditler
'Bir Sonraki Toplantı Ramallah'ta Yapılmalı'
'Brad Pitt'e Bunu Yapan Bize Ne Yapmaz?'