Özgür Özel'den Ramallah Çağrısı: 'Bir Sonraki Toplantı Burada Yapılmalı'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York'ta düzenlenen Prezidyum Toplantısı'nda Filistin'deki insani kriz ve Türkiye'nin sığınmacı sorununa dikkat çekti. Özel, bir sonraki toplantının Ramallah'ta gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal’ın Prezidyum toplantısına katılmak üzere, dün Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentine geldi. Özel, Prezidyum toplantısının birinci oturumunda yaptığı konuşmada bir sonraki toplantının Ramallah’ta yapılmasını önerdi.

Özel, Prezidyum'da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

''Filistin’deki katliamlara dünya, yeterli tepkiyi vermedi. Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas ile yakın zamanda çok verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Filistin halkıyla dayanışma duygularımı paylaştım. Beni Filistin’e davet etti. Önümüzdeki günlerde Filistin’e ziyarette bulunacağım. Bu konuda Prezidyum’a iki somut önerim var: Gazze’de acil ateşkes sağlanması, insani yardımların geçişine izin verilmesi, rehinelerin serbest bırakılması amacıyla Sosyalist Enternasyonal’ın Orta Doğu Komitesi, aktif girişimlerde bulunmalıdır. Ben bir sonraki toplantımızı bütün dünyaya ciddiyetimizi ve samimiyetimizi ilan etmek üzere Ramallah’ta yapmayı öneriyorum.''

Özel, ayrıca sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda ise,

''New York'ta Sosyalist Enternasyonal Prezidyum toplantısında, bir sonraki toplantımızı Ramallah’ta yapmayı önerdim.

5 ülkenin, veto hakkı gibi çağdışı hakkı hala kullanıyor olmalarını doğru bulmuyoruz. BM daha etkin, daha demokratik ve daha adil bir yapıya kavuşturulmalı." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE Haberleri

Polis Katilinin Kuzeni de Tutuklandı
Kalbine Yenik Düştü... Genç Gazeteci Yaşar Tok, Ameliyat Sonrası Hayatını Kaybetti
Türkiye, Vicdani Retçiye Tazminat Ödeyecek
Lüks Oda, Kitap Zorlaması ve Velilere Tehditler
'Brad Pitt'e Bunu Yapan Bize Ne Yapmaz?'