Özel'den Erdoğan'a 'Yenidoğan' Çağrısı: 'Bir Gecede Kamulaştıralım'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Yenidoğan Çetesi'yle ilgili iddialar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, belirtilen hastanelerin bir gecede kamulaştırılmasını istedi. Özel, bu süreçte OHAL ilan etmeye gerek olmadığını vurguladı.

Eğitim Zirvesi'nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Yenidoğan Çetesi" ile ilgili iddialar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kamulaştırma çağrısında bulundu. Özel, "15 Temmuz gecesi nasıl FETÖ'nün bütün hastaneleri, dershaneleri okulları binaları bir gecede kamulaştı... OHAL ilan etmeye gerek yok. Getirin o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım" dedi.

'PARTİDE TUTAN ŞEREFSİZDİR'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Özel, olaya adı karıştığı iddia edilen CHP'li İBB meclisi üyesi üzerinden partisinin hedef alındığını belirterek şu ifadeleri kullandı:   

"Sorumlu bir kaç kalemi kayırarak söylemek isterim ki iktidara müzahir medyaya İletişim Başkanlığından şunu pompalıyorlar: 'Bu işin içinde CHP'nin bir belediye meclis üyesi var.' Çok arayacaksanız başta söyleyeyim. Bu işin içinde değil, 10 kilometre kenarında duran bir CHP'li varsa onu partide tutan şerefsizdir, namussuzdur. O kadar netiz bu konuda."

'HEPSİNİ BİR GECEDE KAMULAŞTIRALIM'

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Yenidoğan Çetesi' üzerinden seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

''Bu işte Erdoğan sorumluluğu alıp nereye kadar gidiyorsa teker teker çıkarıp en ağır cezaları verilmesi için... Bu işten bir tane çocuğun kapısından girdiği bir tane hastaneyi, 15 Temmuz gecesi nasıl FETÖ'nün bütün hastaneleri, dershaneleri okulları binaları bir gecede kamulaştı... Kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok. Getirin o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Özel hastaneymiş. O hastanelerin tamamının bugün ruhsatları askıya alınmalı. Her yere kayyum atıyorsun ya... O hastanelere devlet eliyle kayyum atanmalı. Yasal düzenleme salı günü Meclis'ten oy birliğiyle geçirilmeli. Hadi bakalım hodri meydan. ''

TÜRKİYE Haberleri

Kahramanmaraş Sallanmaya Devam Ediyor
'Tüm Bölgeye Yayılma Riski Hafife Alınmamalı'
Özgür Özel'i 'Onaylamayan' Seçmenlerin Yüzdesi Belli Oldu
Türk Tabipleri Birliği'nden Yenidoğan Çetesi Hakkında Açıklama
YRP'de Deprem! Altınekin Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Partiden İstifa Etti