Özel'den Ankara Saldırısıyla İlgili Açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, 'Terörü kimden ve nereden ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetliyoruz.' dedi.

Diyarbakır'da temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, açıklamasında şunları kaydetti:

'Ankara’da TUSAŞ‘ta Kahramankazan Tesisleri’nde bir canlı bomba saldırısı, ardından bir çatışma var. Şehit ve yaralılar var. Tabii olay çok yeni, dikkatle takip ediyoruz. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörü kimden ve nereden ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetliyoruz.

7 HAZİRAN SÜRECİNİ HATIRLATTI

Burada tam da bu saldırıyı görünce, buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor insan. 7 Haziran’a birkaç gün kala Diyarbakır’dan başlayan ve 1 Kasım’a kadar süren süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin bir anda aktif olduğu bir sürecin aslında 7 Haziran ve 1 Kasım arasında kamuoyunu nasıl yönlendirmeye çalıştığını hatırlamak gerekiyor.

Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor. Biz bugün Diyarbakır’da dün Ankara’da Türkiye’nin gündeminden terörün çıkmasını, şehitlerin çıkmasını, anaların nereli olursa olsun, Kürt de olsa Türk de olsa, Batı’dan da olsa Doğu’dan da olsa gözyaşının durmasını, artık bu ülkede 86 milyonun barış, kardeşlik, huzur içinde yaşayıp refaha kavuşmasını, yoksulluktan kurtulmasını, gelecek endişesinden Kürt’ün de Türk’ün de Alevi’nin de Sünni’nin de gençlerinin kurtulmasının umudundayız. Tabii ki kolay olmayacak.'

TÜRKİYE Haberleri

TUSAŞ Saldırısının Failleri Belli Oldu
'Kimlik Tespit Çalışmaları Başladı'
'Manidar Buluyoruz'
KKTC Meclisi'nin Yeni Başkanı UBP'li Ziya Öztürkler Oldu
Rusya'da Kritik BRICS Zirvesi: Erdoğan, Putin ile Görüşecek