Narin Güran’ın Otopsi İşlemi Tamamlandı: Gözaltı Sayısı 24’e Yükseldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran’ın otopsi işleminin tamamlandığını ve soruşturma kapsamında gözaltı sayısının 24’e yükseldiğini açıkladı. Otopsinin ardından alınan doku örnekleri, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için incelenecek.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Narin Güran’ın ölümüyle ilgili gelişmeler hızla devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gözaltı sayısının arttığını ve olayın aydınlatılması için tüm detayların titizlikle incelendiğini belirtti.

'OTOPSİ İŞLEMİ TAMAMLANDI'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır.' ifadelerine yer verdi. 

ÖRNEKLERİN BİR KISMI İSTANBUL ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞINCA İNCELENECEK

Bakan Tunç, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak olan incelemeden sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceğini belirterek, 'Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir' ifadelerini kullandı. 

GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Bakan Tunç yaptığı paylaşımda 1 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

Tunç, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

'Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır.'

TÜRKİYE Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan Dervişoğlu'na Sürpriz Ziyaret
Anayasa Tartışmalarında Bahçeli Son Noktayı Koydu
'Yoldaş Olmak İçin Buradayım' Dedi İmza Attı
CHP'li Belediye Başkanına Siyasi Yasak
CHP'de Mansur Yavaş Krizi! Ne Zaman Ayrılacak Belli Oldu