X hesabından flaş bir paylaşım yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı “Maalesef ülkemizde basın özgürlüğü RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından askıya alınmıştır” dedi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabı X’ten yayımladığı açıklamada, yayıncı kuruluşları “son kez” uyardı.
Lisans iptaline kadar uygulamalara gidilebileceğini söyleyen Şahin, “Uyarılarımızı dikkate almayan, hukuk dışı yayınlara devam eden, sayısı birkaç taneyi geçmeyen yayıncı kuruluşları da son bir defa ihtaren uyardığımızı belirtmek istiyorum” dedi.
RTÜK üyesi İlhan Taşçı da “Basın özgürlüğü RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından askıya alınmıştır” diyerek karara tepki gösterdi.
“Bu tamamen kanunsuz bir talimattır” diyen RTÜK Üyesi İlhan Taşçı’nın açıklaması şöyle:
“Maalesef ülkemizde basın özgürlüğü RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından askıya alınmıştır! Mevzuata aykırı bir şekilde RTÜK bürokratlar eliyle televizyon kanallarının yöneticileri aratılarak canlı yayınlarını durdurmaları aksi halde lisanslarının iptal edileceği tehdidinde bulunulmaktadır. Bu tamamen kanunsuz bir talimattır. RTÜK Başkanının süren yayınlarla ilgili herhangi bir yetkisi yoktur.”