Milli Savunmanın Simgesi TUSAŞ'a Saldırı: Şehit ve Yaralılar Var

Türkiye'nin gururu olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), hain bir saldırıyla sarsıldı. Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine düzenlenen terör saldırısında, şehit ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü artıran önemli projelerin geliştirildiği Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda şehit ve yaralıların olduğunu açıklarken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'ne yönelik terör saldırısı düzenlendi. Tesislerin önünden silah ve patlama sesleri duyuldu.

Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

3 ŞEHİT, 14 YARALI 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda şehit ve yaralıların olduğunu açıkladı. Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Türk Havacılık ve Uzay Sanatii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."


 

TÜRKİYE Haberleri

TUSAŞ Saldırısının Failleri Belli Oldu
'Kimlik Tespit Çalışmaları Başladı'
'Manidar Buluyoruz'
KKTC Meclisi'nin Yeni Başkanı UBP'li Ziya Öztürkler Oldu
Rusya'da Kritik BRICS Zirvesi: Erdoğan, Putin ile Görüşecek