Metin Külünk'ten 'Ötenazi' Eleştirisi: 'Kabul Edilmesi Mümkün Değil'

Sokak köpeklerinin "ötenazi" adı altında öldürülmesini içeren kanun teklifine yönelik tepkiler artarken, eski AKP MKYK Üyesi Metin Külünk'ten dikkat çekici bir açıklama geldi.

Sokak köpeklerinin "ötenazi" adı altında öldürülmesini içeren kanun teklifine yönelik tepkiler artarken, eski AKP MKYK Üyesi Metin Külünk'ten dikkat çekici bir açıklama geldi. Külünk, bu teklifin TBMM'de tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Çok sinsi bir oyunla karşı karşıya AK Parti" ifadesini kullandı.

Külünk, kanun teklifinin ilk üç maddesinin kabul edilmesinin ardından, "Öldürmek, hele de öyle cümlelerle meşrulaştırılıyor ki bunun kabul edilmesi mümkün değil" diyerek, hayvan hakları konusunda daha insani çözümler üretilmesi gerektiğini savundu. Külünk, "Tedbir alınmalıdır ancak bu tedbirin adı ötenazi değildir. Büyük devletler, öldürmeden de çözüm bulabilirler" dedi.

Külünk'ün paylaşımında yer alan ifadeler:

"TBMM’ye AÇIK ÇAĞRI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan hayvan hakları ile ilgili kanun teklifi muğlak ifadelere, art niyetli ucu açık belirsizliklere ve toplumsal infiale sebep olacak bazı haklı eleştiriler göz önünde bulundurularak” tekrar gözden geçirilmelidir. 

Çünkü şayet kanun bu şekilde yasalaşırsa öldürmek hem de kanunla kurallaştırılmış hayvan öldürmek kanunlaşırsa;

Ak Parti iktidarının mensupları ve de parlamentoda bu yasaya parmak kaldıran milletvekilleri ve AK PARTİ doğrudan kamuoyunda paylaşılan öldürülmüş hayvan fotoğrafları üzerinden çok büyük tepkilere maruz kalacaktır. 

'Öldürmek Öyle Meşrulaştırılıyor Ki Kabul Edilmesi Mümkün Değil'

Bugün öldürmeyi tek başına sadece tedbir olarak öngörüp kanunun çıkmasını alkışlayanlar. Yarın bol alkışlarının yerini vicdansızlar sloganlarına bırakacaklardır. Çok sinsi bir oyunla karşı karşıya AK PARTİ. 

Evet tedbir alınmalıdır ancak öldürmek hele de öyle cümlelerle öldürmek meşrulaştırılıyor ki bunun kabul edilmesi mümkün değil. 

Tedbir alınsın ancak bu tedbirin adı ötenazi değildir tek başına büyük devletler öldürmeden de çözüm bulabilirler."

TÜRKİYE Haberleri

'Yoldaş Olmak İçin Buradayım' Dedi İmza Attı
CHP'li Belediye Başkanına Siyasi Yasak
CHP'de Mansur Yavaş Krizi! Ne Zaman Ayrılacak Belli Oldu
İmamoğlu'nun Avukatından 'Ahmak Davası' Açıklaması
İki Bakanın Görevden Alınması Bekleniyor