Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı: Özellikle Bu Bölgeler Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, bugün ülkemizin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için yaptığı hava durumu değerlendirmesinde yurt genelinde yağışlı bir günün beklendiğini duyurdu. Özellikle İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarıda bulunuldu.

Yağışların yanı sıra hava sıcaklığında da 2 ila 4 derecelik bir düşüş öngörülüyor. Ancak, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi.

Marmara Bölgesi'nde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Ege Bölgesi'nde özellikle İç Ege'de kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Akdeniz Bölgesi'nde ise batı ve doğu kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak.

İç Anadolu Bölgesi'nde batı ve güney kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Uzmanlar, kuvvetli yağışlara bağlı olarak oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

TÜRKİYE Haberleri

Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!
CHP'li Belediyeden Şevval Sam'a Dudak Uçuklatan Konser Ücreti
'Buradan İlan Ediyorum, Hodri Meydan'