Meteoroloji'den 24 İl İçin Uyarı: Hava Sıcaklığı Düşüyor, Gök Gürültülü Sağanak Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 30 Ağustos 2024 hava durumu raporuna göre İstanbul dahil 24 il için sağanak uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son paylaştığı verilere göre, İstanbul dahil 24 ilde kuvvetli sağanak ve fırtına beklenirken, Marmara Bölgesi'nde de hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece düşmesi öngörülüyor.

Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin kuzey ve doğusu, Sinop dışındaki Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun'un doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Hava Sıcaklığı

Marmara Bölgesi'nde 3 ila 5 derece azalması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgar Durumu

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-70 km/saat) bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın kuvvetli esmesi nedeniyle, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

TÜRKİYE Haberleri

'Yoldaş Olmak İçin Buradayım' Dedi İmza Attı
CHP'li Belediye Başkanına Siyasi Yasak
CHP'de Mansur Yavaş Krizi! Ne Zaman Ayrılacak Belli Oldu
İmamoğlu'nun Avukatından 'Ahmak Davası' Açıklaması
İki Bakanın Görevden Alınması Bekleniyor