LGS Tercih Sonuçları Açıklandı: Öğrencilerin Yüzde 96'sı İstedikleri Okullara Yerleşti!

LGS tercih sonuçları, 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü erişime açıldı. Yerleştirildiği okullar belli olan adaylara sonuç bilgi kağıdı gönderilmeyecek. Öğrenciler, tercih sonuçlarını www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

LGS tercih sonuçları 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü erişime açıldı. Sorgulama: Adaylar, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileri ile https://www.meb.gov.tr/ adresinden sonuçlarını öğrenebilecekler. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler nakil talebinde bulunabilecekler.

Nakil Tercih Tarihleri Belli Oldu

Sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirme işlemleri iki dönem halinde gerçekleştirilecek. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler nakil talebinde bulunabilecekler. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için de en fazla 3 tercih yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercih yapan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul seçme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçerek en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Öğrencilerin %96.21'i Tercihlerine Yerleşti

28 Haziran - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında 1 milyon 13 bin 239 öğrenci, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Bu süreçte öğrencilerin %96.21'i tercih ettikleri okullara yerleşti.

Okul Doluluk Oranları

Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın %97.42'si doldu. Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, fen liselerindeki 39 bin 720 ve sosyal bilimler liselerindeki 9 bin 480 kontenjanın tamamı doldu.

Anadolu liselerinde ise 67 bin 390 kontenjanın %99.66'sı doldu. Anadolu imam hatip liselerinde doluluk oranı %95.07, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde ise %93.26 olarak gerçekleşti.

Depremzede Öğrenciler İçin Kontenjan

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kayıtlı depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı ve bu kontenjanlara başvuran tüm öğrenciler tercih ettikleri okullara yerleşti.

Yerel Yerleştirmede Başarı Oranı

Merkezi ve yerel yerleştirmede tercih sırasına göre yerleşme durumu ise dikkat çekici. Merkezi yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin %72.64'ü ilk üç tercihinden birine yerleşti. Yerel yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yarısından fazlası ilk tercihine yerleşirken, %95.77'si de ilk üç tercihinden birine yerleşti.

TÜRKİYE Haberleri

Diri Fay Hatları Değişti, Yeni Harita Ortaya Çıktı: İşte En Riskli İller
Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!