Kişisel Veri Skandalı! Bakan Uraloğlu, 'Maalesef Önlenemedi' Dedi ve Açıkladı

Son günlerde ortaya çıkan bir veri çalıntısı olayına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'ndan açıklama geldi. Bakan Uraloğlu, bu durumu doğrulayarak, 85 milyonun kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı.

Kişisel verilerin güvenliği, son günlerde yeniden gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 85 milyon yurttaşın verilerinin çalındığını doğruladı. Bakan, bu durumun pandemi sürecindeki sağlık sistemine dayandığını belirtti ve güncel verilere ulaşımın güvenli olduğunu ifade etti.

Pandemi döneminde gündeme gelen kişisel verilerin çalındığı haberlerinin ardından, geçtiğimiz günlerde bir veri çalıntısı olayı daha yaşandı. Resmi kurumlarda kaydı bulunan 108 milyon yurttaşın ad, soyad, TC kimlik numarası, aile sıra numarası, birey sıra numarası ve cep telefonu numarası gibi önemli kişisel bilgilerin çalındığı açıklandı.

USOM, GOOGLE'DEN BİLGİLERİ TALEP ETTİ

Ali Safa Korkut'un haberine göre, verileri çalan bilgisayar korsanları, bu bilgileri “Yenilenmiş TC”, “Adres”, “GSM”, “101m” ve “GSM” isimli beş farklı Google Drive dosyasında topladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), veri çalıntısını fark ettikten sonra Google ile işbirliği teklif etti. USOM, ilgili dosyaları Drive’a yükleyen kişilerin kullanıcı hesap kimlikleri, IP adresleri ve port numaralarını talep etti.

'MAALESEF ÖNLENEMEDİ'

Türkiye’de yaşayan vatandaşların verilerinin çalındığına dair haberler gündemde önemli bir yer tutarken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, 85 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı.

Beştepe’deki Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, veri çalıntısıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu, pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi."

TÜRKİYE Haberleri

CHP İBB Meclis Üyesi Şüpheli Çıktı
Köfteci Yusuf'ta İşler Tersine Döndü: Müşteriler Paralarını Geri İstiyor
Diri Fay Hatları Değişti, Yeni Harita Ortaya Çıktı: İşte En Riskli İller
Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!