Kılıçdaroğlu'nun 'Zorla Getirilme' Kararı İptal Edildi, Şamil Tayyar Ateş Püskürdü

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında mahkeme tarafından verilen zorla getirme kararının iptal edilmesine sert tepki gösterdi.

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında mahkeme tarafından verilen zorla getirme kararına ilişkin yaptığı açıklamada,  'Kılıçdaroğlu, hiçbir şekilde mahkemeye gitmeyecek mi? Hukukun üstünde biri mi?' sorularını yönelterek sert tepki gösterdi.

Tayyar, 'Buradan ilan ediyorum, Kılıçdaroğlu mahkemeye gitmeden ben de hiçbir mahkeme davetine uymayacağım. Hodri meydan.' dedi.

Şamil Tayyar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'DOKUNULMAZLIĞI YOK, SIRADAN BİR VATANDAŞ'

'Hani dedik ya, ‘doğruya doğru yanlışa yanlış’ diyeceğiz. Kılıçdaroğlu hakkında dava açılmış. Dokunulmazlığı yok, benim gibi sıradan bir vatandaş. Mahkeme 6 kez davet ediyor, ısrarla ifade vermeye gitmiyor, Normalde bir mahkeme, davetin reddine bir veya iki kez tolerans gösterir, burada görüyoruz ki genel başkanlık yapması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun gelmeyişine 6 kez göz yumulmuş. Tepkiler üzerine mahkeme, Kılıçdaroğlu hakkındaki ‘zorla getirilme’ kararını kaldırmış.

'KILIÇDAROĞLU HUKUKUN ÜSTÜNDE BİRİ Mİ?'

Ne olacak şimdi? Kılıçdaroğlu, hiçbir şekilde mahkemeye gitmeyecek mi? Hukukun üstünde biri mi? Daha vekilken 2016’da dokunulmazlık kaldırılınca günümün yarısı adliyelerde geçti, her davete koştuk, rest çekmedik. O da vekildi, ben de..

'BEN DE HİÇBİR MAHKEMEYE DAVETİNE UYMAYACAĞIM'

Buradan ilan ediyorum, Kılıçdaroğlu mahkemeye gitmeden ben de hiçbir mahkeme davetine uymayacağım. Hodri meydan.'

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!
CHP'li Belediyeden Şevval Sam'a Dudak Uçuklatan Konser Ücreti