Kamuda İkinci Maaş Sınırı Varken, Bazı Memurlara Ek Ücret Kapısı Açılıyor

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen ek ücret uygulaması, yeni bir yasa teklifi ile yeniden gündeme geliyor. Teklif, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) çalışanları için ek ücret ödenmesini öngörüyor.

AKP, Meclis’e sunduğu tüketicilerle ilgili düzenlemeleri içeren 'torba teklifi' bugün komisyonda görüşmeye açıyor. Teklifin ikinci maddesi, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 'ek ücret' konusunu yeniden gündeme getiriyor. Hükümet, kamuda ikinci maaşı tasarruf gerekçesiyle 98 bin lira ile sınırlandırırken, aynı zamanda Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu’ndaki bazı personele ek ücret ödenmesini öngören bir düzenleme sunuyor.

Asgari Ücretin 3 Katı 'Ek Ücret'

Cumhuriyet'ten  Mustafa Çakır'ın haberine göre, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu’nda geçici olarak görevlendirilen, mesleğe özel yarışma sınavıyla alınanlarla teknik hizmet sınıfına dahil personele ve öğretim üyelerine ödenecek ek ücret, asgari ücretin üç katını aşmamak üzere cumhurbaşkanınca belirlenecek.

Bu kapsamda ödenecek ek ücretlerden damga vergisi hariç hiçbir kesinti yapılmayacak.

Kurum, görev alanı ile ilgili konularda insan kaynağı yetiştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla cumhurbaşkanı tarafından belirlenen üst limitler dahilinde, diğer mevzuatta yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın kendi çıkaracağı yönetmeliğe göre ödül ve burslar verebilecek.

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!
CHP'li Belediyeden Şevval Sam'a Dudak Uçuklatan Konser Ücreti