İYİ Parti'den Çiftçileri Koruyacak Vaat: "İktidarımızda Taban Fiyatlar Ekimden Önce Belirlenecek"

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, iktidarları döneminde hububat taban fiyatlarının ekimden önce belirleneceğini ve enflasyona endeksli olacağını açıkladı.

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında iktidarın hububat taban alım fiyatlarını eleştirdi.

Ulusoy, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı hububat alım fiyatlarının çiftçilere zarar edeceğini savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun hububata ilişkin önerdiği taban fiyatını hatırlatan Ulusoy, "Enflasyon yüzde 70'lerde, verilen fiyatlar ise yüzde 20'lerde. Hiçbir şeyi hesaplamadan sadece enflasyona baksak bile çiftçimiz yüzde 50 zararda." dedi.

Ulusoy ayrıca, gıda ve tarımın milli güvenlik sorunları içinde ele alınması gerektiğini, taban fiyat uygulamasının yanı sıra süt üreticilerinin de desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Ulusoy, şunları kaydetti:

"Gıda ve tarım, milli güvenlik sorunları içinde ele alınmalıdır. Bu bir beka meselesidir. Şehirlerimizin gıda arzını en ulaşılabilir şekilde halletmek için taban fiyat verdiğimiz ürünlerde çiftçiyi, sütte de üreticiyi desteklemeliyiz. Bizim taban fiyat uygulamamız nasıl olacak? Biz iktidarımızda taban fiyatı ekimden önce belirleyeceğiz. Buğdayın taban fiyatını vereceğiz ve 'artı enflasyon' diyeceğiz. Çünkü hasat dönemine kadar enflasyon artabilir. Taban fiyatı ekimden önce belirleyeceğiz ki çiftçimiz planlama yapabilsin. Çiftçiyi koruyacağız."
 

TÜRKİYE Haberleri

'Kirli Siyasete Alet Olmayacağım'
'Biz de Sizler Gibi Bekliyoruz'
AKP Erimeye Devam Ediyor
Erdoğan'a İki Rapor Sunuldu
Kılıçdaroğlu'ndan Dervişoğlu'na Sürpriz Ziyaret