İmamoğlu, sokak hayvanları yasasına karşı çıktı! Biyolojik dengeyi olumsuz etkileyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokak hayvanları yasasına karşı çıktı ve konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

-Ulusal Post - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mevcut yasanın tam anlamıyla uygulanmadığını, yeterli sayıda barınak ve olanak sağlanmadığını, hayvan saldırılarıyla ilgili analizlerin yapılmadığını ve sahiplendirme konusunda yeterli adımların atılmadığını belirtti. Ayrıca, yeni yasada hayvanların toplanması için verilen sürenin olanaksız olduğunu ve toplanan hayvanların biyolojik dengeyi olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

İMAMOĞLU'NDAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇÖZÜM

İmamoğlu, çözüm olarak ortak akıl ile hareket edilmesi gerektiğini ve pratikte sorunlara yol açmayacak bir yasa hazırlanması gerektiğini ifade etti. Mevcut yasada yer alan ancak uygulanmayan adımların hayata geçirilmesi gerektiğini belirten İmamoğlu, sosyal olarak topluma uyum sağlamış, rehabilitasyonu yapılmış canlıların gönüllüler işbirliği ve desteğiyle alındığı yere bırakılması, takibinin yapılması, kayıt altına alınması, çip takılması, "bakımını yap, aşıla, kısırlaştır ve sahiplendir" yaklaşımının temel olması gerektiğini dile getirdi.

İşte İmamoğlu'nun açıklamaları;

• Mevcut yasa bile tam haliyle uygulanmamış, • Yeterli sayıda barınak ve olanak sağlanmamış, • Hayvan saldırılarıyla ilgili hangi bölgede yoğun olduğunun analizi yapılmamış, • Sahiplendirme konusunda yeterli adımlar atılmamış, • Yeni yasada hayvanların toplanmasıyla için verilen süre olanaksız olarak belirtilmiş, • Toplanan hayvanların biyolojik dengeyi olumsuz etkileyeceği açıktır. -

Çözüm;

bu konuda ortak akılla hareket etmek, pratikte başka sorunlara yol açan adımlar yerine uygulanabilir bir yasa hazırlamak. Mevcut yasada tanımlanmış ama bir türlü pratikte uygulanmamış adımları tek tek hayata geçirmektir. Sosyal olarak topluma uyum sağlamış, rehabilitasyonu yapılmış canlıların gönüllüler işbirliği ve desteğiyle alındığı yere bırakılması, takibinin yapılması, kayıt altına alınması, çip takılması, "bakımını yap, aşıla, kısırlaştır ve sahiplendir" yaklaşımı temel olmalıdır. Sorun yaşanan bölgelere özel olarak eğilmek, Bakanlığın da dahil olduğu altyapı, personel ve kaynak ile kültürümüze, geleneklerimize, canlılığımıza, insanlığımıza yakışan pratik uygulamaları hayata geçirmektir.

TÜRKİYE Haberleri

110 günde ABD'yi bir uçtan diğerine genç Türk bisikletçi dünya gündeminde
Meteorolojiden 24 Kasım 2024 hava durumu uyarısı! Hangi illerde yağış var?
Meteoroloji şiddetli kar yağışı uyarısı yaptı! 7 ili etkileyecek
İstanbul felaketi yaşıyor! Çok sayıda ilçede hasar var
THY'de fırtına alarmı! Onlarca sefer iptal edildi