Fazıl Say'dan Özgür Özel'in Müzik Listesine Eleştiri: 'Bu Atatürk’ün Yolu Değil'

Ünlü müzisyen Fazıl Say, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in paylaştığı 'en çok dinlediği 15 şarkı' listesini eleştirdi. Say, listenin 'biraz arabesk, pop, popüler kültür' içerdiğini ve 'her kesime bir şarkı' olduğunu belirtti.

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'en çok dinlediği 15 şarkı' listesine eleştiri getirdi. 

Say, listenin 'biraz arabesk, pop, popüler kültür' içerdiğini ve 'her kesime bir şarkı' olduğunu vurguladı. Ayrıca, listede yer alan 'Berlin Filarmoni Orkestrası' ifadesine de dikkat çeken Say, bu ifadenin yanlış kullanıldığını belirtti.

Say'ın ilk sırasında Ahmet Kaya'dan 'Hep Sonradan' şarkısının yer aldığı 15 şarkı listesine ilişkin Instagram hesabından yaptığı paylaşım:  

'CHP genel başkanı @eczozgurozel in en sevdiği 15 şarkıyı paylaştığı listeyi gördüm. Bir anlık 'bilinçsel düşüş' yaşadım.

Biraz arabesk, pop, popüler kültür, e haklı adam, oy potansiyeli malum; “her kesime bir şarkı” listesi oluşmuş.

Amma velakin;

15. Sıradaki şarkı dikkatimi çekti. “Berlin Filarmoni Orkestrası” !!! Ya kardeşim, Berlin Filarmoni bir orkestranın adıdır. Bir şarkı ya da eserin değil. Neyi dinliyorsun? Berlin Filarmoni Orkestrasından Beethoven 7. Senfoni mi ? 

Hangi şef? Nedir? Ne bu? Açıkla.

Yani

Annem eczacı. Tüm eczacılar bunu bilir, tüm eczacı çocukları da eczacı kalfasıdır ayrıca, bilir. 200 kaydını bilirler..

Eczacılar kültürlüdür, böyle laf olmaz.

Bir de; 'Yiğidim aslanım' şarkısı , Özgür beyin listesinde; müzik (yani besteci) THEODORAKİS olarak düzeltilmiş, son yıllarda, ben de bilmiyordum, biraz şaşırdım açıkçası bu gelişmeye, hatta baya şaşırdım, yayınevleri , telif kurumları , böyle bildirmişler. O isimli şarkının yanına o ilave lazımmış, @herkesicinCHP'yi biz de bu konuda uyaralım.
Arabesk listeye gelince de; Gönlün ne diyorsa oradan çalsın kardeş. Nasıl istersen… ama bil ki bu Atatürk’ün yolu değil!!!'
 

TÜRKİYE Haberleri

Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!
CHP'li Belediyeden Şevval Sam'a Dudak Uçuklatan Konser Ücreti
'Buradan İlan Ediyorum, Hodri Meydan'