Fatma Şahin ve Sinem Dedetaş Zirvede: En Başarılı Kadın Belediye Başkanları Belli Oldu

Yerel yönetimlerde kadınların yükselişi sürüyor. ORC Araştırma'nın yaptığı ankete göre, Türkiye'nin en başarılı kadın belediye başkanları belli oldu. Zirvede AKP'li Fatma Şahin ve CHP'li Sinem Dedetaş yer aldı.

ORC Araştırma'nın yeni araştırmasına göre, Türkiye'de en başarılı kadın belediye başkanları belli oldu. Büyükşehirlerde AKP'li Fatma Şahin, büyükşehir ilçelerinde CHP'li Sinem Dedetaş ve il belediyelerinde CHP'li Burcu Köksal ilk sıralarda yer aldı.

ORC Araştırma şirketi, 'Türkiye genelinde tanınma oranı en yüksek kadın belediye başkanları', 'Yerel yönetimlerde kadın temsilcilere bakış' ve 'Başarı oranı en yüksek kadın belediye başkanları' araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre büyükşehir belediyelerinde AKP'li Fatma Şahin, büyükşehir ilçe belediyelerinde CHP'li Sinem Dedetaş, il belediyelerinde ise CHP'li Burcu Köksal en başarılı kadın belediye başkanları olarak gösterildi.

'Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarının Başarı Düzeyi' sonuçları ise şu şekilde;

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Fatma Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Candan Yüceer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ayşe Ünlüce, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DEM Partili Ayşe Bucak Küçük.

Ayrıca araştırmada 'Kadın Büyükşehir İlçe Başkanlarının Başarı Düzeyi', 'Kadın İl Belediye Başkanlarının Başarı Düzeyi', 'Türkiye Genelinde Tanınma Oranı En Yüksek Kadın Belediye Başkanları' ve 'Yerel Yönetimlerde Kadın Temsilcilerine Bakış' başlıklı sonuçlar da paylaşıldı.

İşte sonuçlar:

TÜRKİYE Haberleri

Anayasa Tartışmalarında Bahçeli Son Noktayı Koydu
'Yoldaş Olmak İçin Buradayım' Dedi İmza Attı
CHP'li Belediye Başkanına Siyasi Yasak
CHP'de Mansur Yavaş Krizi! Ne Zaman Ayrılacak Belli Oldu
İmamoğlu'nun Avukatından 'Ahmak Davası' Açıklaması