Ekrem İmamoğlu'nun Avukatından 'Ahmak Davası' Açıklaması: Karar İstinafta Onandı Mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, İmamoğlu'nun 'Ahmak Davası' hakkında 'karar istinafta onandı' iddialara ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, kamuoyunda ‘Ahmak Davası’ olarak bilinen dava ile ilgili sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Polat, kararın istinafta onandığına ilişkin iddialara, 'Söylentilerin  kararın onanacağını güçlü bir beklenti haline getirmek' olduğu yorumunda bulundu.

Polat, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''‘Ahmak davası’ ile ilgili olarak son kez' …karar istinafta onandı, çok yakında açıklanacak…'  gibi   söylentilerin  kararın onanacağını güçlü bir beklenti haline getirerek sonrasında 'zaten  bunu bekliyorduk, ne olacaktı ki…' psikolojisini oluşturma  çabasından öte bir anlamı olmadığını,  halkın vicdanından dönen bu hukuka aykırı kararın, hukukçuların vicdanlarında da yer bulamayacağını düşünüyorum, hiç bir zaman hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım, hukuksuzluğun normal olduğu düşüncesine alışmayacağım…''

TÜRKİYE Haberleri

'Kirli Siyasete Alet Olmayacağım'
'Biz de Sizler Gibi Bekliyoruz'
AKP Erimeye Devam Ediyor
Erdoğan'a İki Rapor Sunuldu
Kılıçdaroğlu'ndan Dervişoğlu'na Sürpriz Ziyaret