Cumhuriyet'in gündeme getirdiği "ruhsatsız bilirkişi" iddiaları sonrası sıcak bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, bilirkişi S.B hakkında çeşitli iddialarla suç duyurusunda bulundu.
İMAMOĞLU'NDAN BİLİRKİŞİYE 3 AYRI SUÇLAMA
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İmamoğlu, bilirkişi S.B. hakkında avukatları aracılığıyla S.B. hakkında "görevin kötüye kullanılması", "gerçeğe aykırı bilirkişilik" ve "adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından işlem yapılması istendi. Ayrıca, İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığı'na yapılan bir başka başvuruda da S.B. hakkında benzer suçlamalar öne sürüldü.
Bu başvuruda, "görevi kötüye kullanmak", "gerçeğe aykırı bilirkişilik yapmak", "adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "Bilirkişilik Kanunu'na ve yönetmeliğine aykırı tutum ve davranışlarda bulunmak" suçları yer aldı.
İETT avukatları tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başka bir suç duyurusunda ise S.B.'nin "denetim" uzmanlığı yetkisine sahip olmadığı vurgulandı. Bu nedenle, S.B.'nin "bilirkişilik listesinden" çıkarılması ve ilgili mevzuatın getirdiği yaptırımların uygulanması talep edildi.
Kaynak: Cumhuriyet