Dilan ve Engin Polat Davasında Yeni Gelişme: Tahliye İtirazları Reddedildi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davada, tahliye kararlarına yapılan itirazlar sonuçlandı. Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Engin Polat ve diğer sanıkların tahliyelerine yönelik itirazları reddetti.

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve kara para aklama gibi ağır suçlamalarla yargılandığı davada, mahkeme başsavcılığın itirazını kabul etmedi. Mahkeme, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak tahliye kararını onayladı.

Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyelerine yapılan itiraz, Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme ile kara para aklama gibi suçlamalarla yargılanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu sanıklar, geçen hafta hakim karşısına çıkmıştı.

ARA KARAR

Davanın üçüncü gününde, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tahliyesine karar vermişti. Ancak bu karar, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraza uğradı.

İTİRAZ GEREKÇELERİ

Başsavcılık, sanıkların tahliyesini gerektirecek bir değişiklik olmadığını belirterek, tutuklama kararındaki gerekçelerin hala geçerli olduğunu savundu. İtiraz dilekçesinde, sanıkların üzerindeki suçlamalara dair delillerin varlığı, suçların niteliği ve sanıkların kaçma şüphesinin bulunduğu vurgulandı.

MAHKEMENİN KARARI

Tahliye kararını veren mahkeme, başsavcılığın itirazını reddetti. Bunun üzerine, Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak başsavcılığın tahliye kararına itirazını da reddetti. 

TÜRKİYE Haberleri

'Yoldaş Olmak İçin Buradayım' Dedi İmza Attı
CHP'li Belediye Başkanına Siyasi Yasak
CHP'de Mansur Yavaş Krizi! Ne Zaman Ayrılacak Belli Oldu
İmamoğlu'nun Avukatından 'Ahmak Davası' Açıklaması
İki Bakanın Görevden Alınması Bekleniyor