Dikkat Çeken Sonuç! En Çok Hangi Partinin Seçmeni Sosyal Medya Yasağına Karşı?

MetroPOLL Araştırma'nın yaptığı son anket, sosyal medya yasakları hakkında kamuoyunun düşüncelerini gözler önüne serdi. Katılımcıların yüzde 53'ü platformlarının yasaklanmasına karşı çıkarken, AKP seçmenlerinin büyük bir kısmı yasakları destekliyor.

Son dönemlerde Instagram'a getirilen erişim engeli, sosyal medya yasakları konusunu yeniden gündeme taşıdı. MetroPOLL Araştırma, bu konudaki kamuoyunun görüşlerini öğrenmek amacıyla bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılanların büyük bir kısmı sosyal medyanın yasaklanmasını istemediklerini belirtirken, AKP seçmenleri yasakların uygulanmasını en çok destekleyen grup oldu.

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Özer Sencar, sosyal medya yasakları üzerine yaptıkları son anketin sonuçlarını paylaştı. 10-17 Ağustos tarihleri arasında 28 ilde toplam 1500 kişiye "Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarının yasaklanmasını doğru buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 42,6'sı "Evet" derken, yüzde 53,0'ü "Hayır" yanıtını verdi. Yüzde 4,4'lük bir kesim ise fikrini belirtmedi.

Anketin sonuçları, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy verilen partilere göre incelendiğinde, sosyal medyanın yasaklanmasını en çok isteyen seçmenlerin yüzde 62,7 ile AKP seçmenleri olduğu gözlemlendi. Öte yandan, sosyal medyanın yasaklanmasını en az isteyen grup ise yüzde 72,7 ile İYİ Parti seçmenleri oldu.

Anket sonucu şöyle:

TÜRKİYE Haberleri

'Kirli Siyasete Alet Olmayacağım'
'Biz de Sizler Gibi Bekliyoruz'
AKP Erimeye Devam Ediyor
Erdoğan'a İki Rapor Sunuldu
Kılıçdaroğlu'ndan Dervişoğlu'na Sürpriz Ziyaret