CHP Kurmayları, Ekrem İmamoğlu Gündemiyle Acil Toplanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurmayları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davayı görüşmek üzere yarın bir araya geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurmayları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davayı görüşmek üzere yarın bir araya geliyor. Toplantıda, İmamoğlu'na verilen hapis cezasının ardından oluşabilecek siyasi yasak ve bunun olası sonuçları masaya yatırılacak. 

Yarın İstanbul'da gerçekleşecek olan toplantıya CHP lideri Özgür Özel'in  ABD'deki temasları nedeniyle katılamayacağı biliniyor.

İMAMOĞLU’NUN YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla yargılanıyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermişti. Bu ceza, İmamoğlu için siyasi yasak da getirmiş durumda. CHP kurmayları, istinaf mahkemesinde bekleyen karar için yarın bir toplantı gerçekleştirecek.

ÖZEL TOPLANTIYA KATILAMAYACAK

CHP lideri Özgür Özel’in talimatıyla düzenlenen toplantıya, CHP Genel Merkezi’nden temsilcilerin yanı sıra İmamoğlu ve avukatları da katılacak. Toplantı, saat 13.00’de İstanbul'da yapılacak. Ancak Özel, 24-26 Eylül tarihlerinde ABD'de olacağı için bu önemli toplantıya katılamayacak.

SİYASİ YASAK VE OLASI TEPKİLER

Toplantıda, İmamoğlu’nun davasının seyri, gelişmeler ve istinafın itirazı reddetmesi durumunda CHP’nin tutumu ele alınacak. CHP kurmayları, bu toplantıların yerel mahkeme sürecinden beri rutin bir şekilde yapıldığını belirtti. Kurmaylar, İmamoğlu'na verilecek bir siyasi yasak durumunun toplumsal bir infiale yol açabileceğini vurgulayarak, “Bu iş, hukuki bir işten daha ziyade, siyasi bir iş. Siyaseten verilecek bir kararın tepkisinin de siyaseten olması gerekir. Ekrem Bey'e bir siyasi yasak verilmesi, toplumsal bir infiale sebebiyet verir. ‘Ben seninle siyaseten baş edemedim. Hukuku maşa olarak kullanıyorum, yargıyı maşa olarak kullanıyorum’ mesajıdır bu.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE Haberleri

'Seni, Kıbrıs'ta Toprak Verme Niyetinden Tanırız'
'Discord' Yayınlarına Yönelik Harekete Geçildi
Milyonların Beklediği Düzenleme Gündemde
'Çürüme İlk Sırada'
YÖK'ten Açıklama: Üniversite Sistemi Değişiyor mu?