Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasının Gölgesinde Ankara Emniyeti'nde Deprem

Ankara Emniyeti'nde yaşanan rüşvet skandalı, iki üst düzey yöneticinin meslekten ihraç edilmesiyle yeni bir boyut kazandı. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla gündeme gelen iddialar, iki polis müdürünün görevden alınmasına neden oldu.

Ankara Emniyeti'nde yaşanan rüşvet skandalı, yeni bir boyut kazandı. Süleyman Soylu döneminde görev yapan Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın yardımcılıklarını yapan Ankara Emniyet Müdür Yardımcıları Alp Arslan ve Oben Özay'ın, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten ihraç edildi.  İddiaya göre, ihraç edilen polis müdürleri Ayhan Bora Kaplan'dan rüşvet almıştı.

İHRAÇ EDİLDİLER

T24 yazarı Tolga Şardan’ın haberine göre, Süleyman Soylu’nun 'sağ kolu' olarak bilinen eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz döneminde Ankara Organize Suçlardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Emniyet Müdürü Alp Aslan ve Emniyet Müdür Yardımcısı Oben Özay, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten ihraç edildi. 

Kararın, Arslan ve Özay’a tebliğ edilmesinin ardından her iki polis müdürünün teşkilatla bağı kesilecek.

AYHAN BORA KAPLAN'DAN 'ROLEX', FATİH ASLAN'DAN 'KARDEŞ PAYI' 

Alp Aslan’ın Almanya’ya kaçarken yakalanan Ayhan Bora Kaplan’a 2019 yılında 10 bin Euro değerinde “Rolex” marka saat aldırdığı ve doğum günü hediyesi olarak sevgilisine verdiği, Ankara Asayiş Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Oben Özay’ın ise iş insanı Fatih Aslan’dan “kardeş payı, kardeşlik hakkı” gibi açıklamalarla karşılıksız olarak toplamda 577 bin lira para aldığı öne sürülmüştü.

İki isim Ankara Emniyeti içindeki ülkücü polis müdürleri olarak biliniyor.

TÜRKİYE Haberleri

'Seni, Kıbrıs'ta Toprak Verme Niyetinden Tanırız'
'Discord' Yayınlarına Yönelik Harekete Geçildi
Milyonların Beklediği Düzenleme Gündemde
'Çürüme İlk Sırada'
YÖK'ten Açıklama: Üniversite Sistemi Değişiyor mu?