Avukatı Açıkladı: Kılıçdaroğlu'ndan 'Zorla Getirme' Kararına Karşı Hamle

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan Erdoğan davasında zorla getirme kararı çıkması büyük tepki çekti. Kılıçdaroğlu'nun avukatı, bu kararın yasa dışı olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla yargılanan eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na zorla getirme kararı verildi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, davaya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Genel Başkanımızın sözlerinde asla hakaret suçu yoktu. Savcıya verilen talimatla bu dava açıldı. Şimdi de hakime verilen talimatla zorla getirme kararı çıkarıldı.' diyerek, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

'HAKİM SUÇ İŞLEDİ'

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Bu kararla hakim suç işledi. Ankara'da yaşayan biriyle ilgili zorla getirme kararı çıkaramazsınız. İstanbul'daki mahkeme Ankara'daki birini zorla getiremez. Yalın bir ifade söz konusu. Genel Başkanımızın ifadesini almak istiyorsa Ankara'ya talimat yazarlar. Ve sonucunu beklerler. Gidilmemesi halinde zorla getirilebilir. Ama Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bahsediyoruz. Böyle bir şey olamaz. Hakim aldığı talimatın yerine getirdi.'

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Çelik, 'Bu hakimle ilgili gereğini yapacağız. Yasal haklarımızı kullanacağız. Hem ceza hem disiplin hukuku anlamında suç duyurusunda bulunacağız.' dedi.

'KARARA GÜLÜP GEÇTİ'

Kılıçdaroğlu'na durumu aktardığını belirten Çelik, 'Genel Başkanımız gülüp geçti. Geri adım atması, çekinmesi söz konusu olamaz. 'Hodri meydan' der ve yoluna devam eder.' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye'de 'En Güvenilmez' Kurumlar Belli Oldu
Malatya'da Deprem Kabusu Sürüyor: Artçılar 200'ü Aştı!
'Hazır Olmalıyız'
Vatandaşın Tercihi 'Hiçbiri' Oldu!
CHP'li Belediyeden Şevval Sam'a Dudak Uçuklatan Konser Ücreti